Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 11. 04.

A kormányerők nagy területet foglaltak vissza Kelet-Hamaban

2015. 11. 04.

Már több mint egy hét telt el mióta az “Iraki és Levantei iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet támadja a stratégiai Khanasszer-Ithrija országutat ami Aleppo tartomány fővárosába vezet; azonban a kedvezőtlen esemény ellenére a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 66. Dandára és a szövetségesei kitartóan tisztítják meg a terepet az országút mentén, hogy helyreállítsák az ellenőrzést a terrorszervezet által megszállt helyszínek felett.

Hétfő reggel a Szíriai Arab Hadsereg 66. Dandára együttműködve a Hezbollah-val, a Nemzetvédelmi Erők Al-Szalamijah városi egységével és a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) kormány hű palesztin milíciával folytatták az ellentámadásukat a legutóbb elfoglalt (!) Ahad-hegységtől délre lévő területen, csapásokat mérve a terrorista csoport állásaira a 11. számú magaslaton a Khansszer-Ithrija országút mentén.

A reggeli intenzív tűzharcot követően a Szíriai Fegyveres Erők és a nemzetvédelmiek teljesen elfoglalták a 11. számú magaslatot a Khanasszer-Ihrtija országút mellett és a terrorszervezet számos ellenséges fegyveresével végeztek , valamint megsemmisítették 4 páncélozott járművüket, amelyek 23 milliméteres űrméretű légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve.

Nem sokkal az említett helyszínek elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah teljesen ellenőrzésük alá vonták a hadászatilag fontos fekvésű Akkairbat település közeli olajmezőket (!) és szivattyúállomást, visszavonulásra kényszerítve a megszálló ISIS terrorszervezetet Kelet-Hama déli körzetébe.

Az Ahad-hegység és az Akkairbat város közeli oljamezők mostani elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők és a szövetségeseik képesek, hogy a hét végéig újra megnyissák a Khanassze-Irthija országutat további késedelem nélkül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑