Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2016. 01. 08.

A legnagyobb fenyegetés az egész világ muszlim és keresztény lakosságára nézve a szaúdi uralkodócsalád

2016. 01. 08.

Hassan Nasrallah, a libanoni Hezbollah iszlám fegyveres ellenállás főtitkára vasárnapi beszédében súlyosan elítélte a szaúdi síita sejk, Nimr Al-Nimr a szaúdi uralkodócsalád hatóságai általi kivégzését.

A főtitkár a világ összes szervezetét, mozgalmát és pártját felszólította arra, hogy fejezzék be a képmutatást a szaúdi uralkodócsaláddal szemben. Hiába jelent a mai Szaúd-Arábia fontos olajforrást a világ sok országának, mindenki jól tudja, hogy a vahabita tekfiri (más vallásokat és irányzatokat nem toleráló) ideológia terjesztéséért a szaúdi uralkodócsalád felelős. A libanoni főtitkár szerint Szaúd-Arábia összes tankönyve és a már kis kortól a gyermekekre kényszerített hittananyag semmiben sem különbözik a DAESH, avagy az Iszlám Államként ismert terrorszervezet tanaitól. Mi több, ezek a tanok hozták létre az Al-Kaidát, a Boko Haramot és végül az Iszlám Államot, amiben a szaúdi pénz is nagy szerepet játszott. Nasrallah gúnyosan hozzátette: nincs olyan ember a világon, aki egyáltalán különbséget tudna tenni a szaúdi monarchia viselkedése és az Iszlám Állam között.

A Hezbollah főtitkára szerint az a család, amely saját nevéről nevezte el az egész Arab-félszigetet felelős minden terrorizmusért a világon, és az Al-Szaúd-dinasztia fennmaradása hatalmas fenyegetést jelent az egész világ muszlim és keresztény lakosságára egyaránt. Szerinte az egész világnak fel kell állnia végre és egyszerre kimondani Szaúd-Arábia uralkodócsaládjának, hogy elég volt!

Az ártatlan mártírok vére Jementől egészen Szíriáig  csupán ennek a terrorista rezsimnek a bukását fogja előrevetíteni.

A főtitkár a beszéde során többször  kihangsúlyozta, hogy nem szunnita-síita vallási konfliktusról van szó, még ha egyesek azt is szeretnék elérni. Nasrallah figyelmeztette a muszlimokat, hogy ne dőljenek be a vallási uszításnak mert a vahabita királyság ideológiája  áll a legtávolabb minden vallástól.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑