Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 06. 24.

A lengyel püspöki kar elnöke fogadta az aleppói érseket

2018. 06. 24.

Május 18-án, hétfőn Joseph Tobji aleppói érsek találkozott Stanislaw Gadecki érsekkel, a lengyel püspöki konferencia elnökével. Tobji érsek köszönetet mondott a támogatásért, amelyet a lengyel helyi egyház nyújtott a szíriaiaknak, különösen is a háborútól erősen sújtott Aleppó lakóinak.

„Köszönjük a fogadtatást az érsek úrnak, aki törődik az aleppóiak, a helyi egyház és minden keresztény szenvedésével. Hálánkat fejezzük ki ezért neki és rajta keresztül az egész lengyel püspöki konferenciának. Kérjük imáikat, mert csak az Úr menthet meg bennünket, ezért erősebben kell imádkoznunk” – mondta Tobji érsek.

Imádkozunk a szíriai helyi egyházért

„Aleppó jól ismert országunkban, mert bizonyos értelemben egész Szíria elpusztításának jelképe. Az ötéves háború során a leginkább sújtott hely. Ezért mindig hálásak vagyunk azoknak, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a „Családtól családig” programmal. Ez egy nagyon fontos kezdeményezés, mert közelségben tart minket a szíriaiakkal, jóval inkább, mintha ez pusztán egy jelképes jelenlét lenne” – fogalmazott a lengyel püspöki konferencia elnöke a találkozó kapcsán. Hozzátette: „Biztosíthatom, hogy imádkozunk a szíriai helyi egyházért, amelyet valóban nagyon súlyosan érintett a konfliktus.”

A „Családtól családig” program

A háborúban megsebesült több mint 1100 szíriai családról gondoskodnak lengyelek, akik részt vesznek a „Családtól családig” programban. A kampány a lengyel Karitásszal együttműködésben indult 2016 elején. A lengyel püspöki konferencia avatta fel Stanislaw Gadecki érsek vezetésével, aki 2016 februárjában személyesen is ellátogatott Szíriába.

Vaticannews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑