Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2019. 12. 16.

A líbiai hadsereg lelőtt egy török drónt Tripoli felett (videó)

2019. 12. 16.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) december 13-án bejelentette, hogy lelőtt egy török pilóta nélküli repülőgépet az ország fővárosa, Tripoli felett. A drónt a jelentések szerint a Tripoli dél-keleti részén lévő Ain Zara területén lőtték le. A török drón a Tripoliban lévő ún. ,,líbiai központi kormány,, csapatait támogatta.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg erői képeket is közzétettek a lelőtt drónról, mely egy török gyártmányú Bayraktar TB2 típusú szerkezet volt.

A Bayraktar TB2 típust először 2014-ben mutatták be. A gép 24 órán át képes repülni és hatótávolsága 150 kilométer. Az év elején Törökország és Katar több drónt is telepített Líbiába azért, hogy támogassák a líbiai központi kormányt.

A lelőtt drón két darab MAM-L típusú lézer irányítású rakétával volt felszerelve, melyet a török Rokestan cég gyárt.

Az utóbbi pár hónapban a Líbiai Nemzeti Hadsereg már többször is bejelentette, hogy török drónokat lőtt le az ország légterében, azonban ez az első alkalom, hogy erre bizonyítékkal is szolgálnak. Az utóbbi napokban Líbiában több katonai művelet is kezdetét vette, ugyanis az LNA parancsnoka Haftar tábornok bejelentette, hogy megindítja a támadást Tripoli elfoglalására.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑