Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 11. 21.

A Maronita Alapítvány és a libanoni hatóságok képviselőit fogadta a pápa

2018. 11. 21.

November 20-án, kedden délelőtt Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen-termében fogadta a libanoni keresztény szervezet és a libanoni hatóságok 53 képviselőjét. A pápai audiencia egybeesik azzal, hogy a maroniták antióchiai pátriárkátusának főpásztorai ezekben a napokban végzik ad limina látogatásukat a Vatikánban.

A Szentatya a kihallgatás alkalmával kötetlen szavakkal üdvözölte a Maronita Alapítvány és a libanoni hatóságok képviselőit. Köszönetet mondott nekik a látogatásért. Utalt Bechara Raï pátriárka szavaira, aki kiemelte, hogy az ad limina látogatást elkísérik a hívek is. „Ez egy jó ötlet, amit hivatalossá lehet tenni, így aztán kibeszélhetik püspökeiket” – jegyezte meg humorosan a pápa. „Ezáltal legalább megismerjük a közösség konkrétabb dolgait.”

A Szentatya az audiencián megjelent nagyszámú libanoni kapcsán megállapította: ez a csodálatos kenyérszaporításra emlékezteti őt, mert előzetesen azt az információt kapta, hogy közel negyven fő várható a kihallgatásra. Ezzel szemben hatalmas számú közösség érkezett a Kelemen-terembe. A pápa megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a találkozóra.

A keresztények és a muzulmánok közötti kreatív egyensúly megtartása

Köszönetet mondott a libanoni közösségnek mindazért, amelyet a közel-keleti országban tesz. Két dolgot kiemelt ezek közül: a keresztények és a muzulmánok – szunniták és síiták – közötti kreatív egyensúly megtartása, amely olyan erős, mint a cédrus; a másik pedig a patrióták és a testvérek által képviselt egyensúly. Ezentúl a pápa köszönetét fejezte ki a nagylelkűségükért, befogadó szívükért, amellyel a menekültek felé fordulnak. Több mint egy millióan vannak ugyanis Libanonban.

Forrás és kép: Vaticannews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑