Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2016. 04. 06.

 „A nagyorrú zsidók az elnyomottakat mészárolják” – Izrael ellenes hullám a brit baloldalon

2016. 04. 06.

Egyre több fejfájást okoz a brit Munkáspárt vezetésének tagjaik és tisztségviselőik keményen Izrael-ellenes, anticionista, sőt olykor kifejezetten antiszemita jellegű megnyilvánulásai.

Legutóbb pár nappal ezelőtt Jeremy Corbyn pártelnök testvére, Piers osztott ki egy munkáspárti parlamenti képviselőt, aki az „antiszemitizmus elleni küzdelmet” sürgette a baloldalon belül. Szerinte azonban csak arról van szó, hogy „a cionisták képtelenek együttműködni azokkal, akik kiállnak a palesztinok jogai mellett”. Az asztrofizikus és meteorológus végzettségű Piers Corbynnak nem először lendül át a politikai korrektség korlátain. Tavaly novemberben egy, a ”holocaust hoax leleplezésével” foglalkozó Twitter oldal bejegyzését osztotta meg, amely szerint

Izrael összejátszik az Iszlám Állammal.

images

Dél-Szíria frontvonalai: Kék szín: Izrael által megszállt Golán-fennsík. Piros szín: A Szíriai Arab Hadsereg által ellenőrzött terület. Zöld szín: A fegyveres terrorszervezetek által ellenőrzött terület (Al-Kaida, FSA, Iszlám Front) Fekete szín: Az Iszlám Állam terrorszervezet által ellenőrzött terület. Azért kiváncsi lennék az Iszlám Állam kis enklávéja honnan kapja az utánpótlást hiszen nyugaton az Izrael által megszállt Golánnal, délen Jordániával, keleten és északon a nyugat által “mérsékelt ellenzék” által elfoglalt területtel határos. ( Orientalista.hu szerkesztősége)

Hasonló vélekedésének adott hangot a Munkáspárt egyik londoni önkormányzati képviselője is, aki egy olyan videót osztott meg egy közösségi portálon, amelyben az ISIS mozaikszót úgy oldották fel:

„Israeli Secret Intelligence Service” (Izraeli Titkosszolgálat).

Beinazir Lasharie ellen rögtön vizsgálat is indult, párttagságát felfüggesztették, ám később ezt a döntést visszavonták.

Még ennél is keményebben fogalmazott Vicky Kirby munkáspárti aktivista vezető, aki március elején a Twitteren arról írt, hogy a

„nagyorrú zsidók az elnyomottakat mészárolják”.

A legmesszebbre Bradford városának volt munkáspárti polgármestere merészkedett, aki értetlenségének  adott hangot, hogy miért kell az iskolákban a holocaustról tanítani, amelynek során

„hatmillió cionistát öltek meg”.

Khadim Hussaint a napokban zárták ki a pártból.

A Munkáspárt vezetését tavaly szeptemberben átvevő, a korábbi irányvonalnál jóval radikálisabb baloldaliságot képviselő Jeremy Corbyn több nyilatkozatban is leszögezte, hogy nem tűri meg az antiszemita kijelentéseket. Izrael államot ugyanakkor ő maga is számos alkalommal keményen bírálta, és határozottan kiállt Palesztina függetlensége mellett. Egy alkalommal „barátainak” nevezte a Hezbollah és a Hamász radikális palesztin szervezeteket.

Alfahír.hu – Balogh Gábor

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑