Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2015. 02. 23.

A Pakssal még csak elbírt a Szpari, de a szírekkel nem

2015. 02. 23.

Meghekkelték a Nyíregyháza Spartacus futball csapatának honlapját szombat éjszaka.

A hekkerek angolul üzentek: Szíria a terrorizmus elllen küzd, melyet  Szaúd-Arábia, Katar és Törökország támogat.  A szírek szeretik az elnök Bashar al-Assadot.

Az efelé támadásokat a Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA)szokta véghez vinni és rendszeresen magára is vállalja. A szervezet a feltört oldalon a logóját is kiszokta tenni, de a Szpari oldalán ez nem volt látható.

A SEA általában olyan oldalakat szokott feltörni ami közvetve  vagy közvetlenül kapcsolódik a szíriai konfliktussal. Például amerikai vagy brit állami és kormányzati oldalakat vagy olyan médiumokat akik szándékosan híreikkel manipulálni akarják a közvéleményt.

Ami még érdekes, hogy az arabul írt szöveg a klubról szól, miszerint Nyíregyháza Spartacusnak megfogyatkozott a játékos létszáma. A csapat körülményei ismertek ezért fontos, hogy kihasználja a  a történelmi lehetőségeit. A szíriai hackerek honnan tudhatnak ilyeneket ? Érdekes.

spari2-600x400

A meghekkelt Szpari oldala

A Szpari honlapjának feltörése értelmetlennek tűnik hiszen bár  Magyarország NATO tagország ,de még is a szíriai konfliktusban lévő szerepe jelentéktelen. Ráadásul a Szparinál azért vannak népszerűbb futball csapatok akiknek az oldalait sokkal többen olvassák mint a nyíregyházi csapatét.

A csapat honlapján a szövegeket írták át, de alapvetően más változtatás nem látszott rajta. A honlap kezelői vasárnap reggel észlelték a hibát, és 10 óra előtt már az oldal rendben volt.

Orientalista.hu – szon.hu nyomán

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑