Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 18.

A palesztin ellenállás harcosai előretörtek Damaszkusztól délre

2015. 03. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokságával (PFPL-GC) és a Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA) harcosaival gyorsan halad előre Al-Tadamon körzetében miután áttörték a Dzsabhat Al-Nuszra védelmi vonalát és átvették több épülettömb ellenőrzését.

Pflp-gc-logo

Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokságának (PFPL-GC) címere

A Palesztin Felszabadítási Hadsereg és a szövetségesei képesek voltak ellenőrzést szerezni az Al-Jarmuk menekülttáborba vezető főútvonal felett. Miközben megtisztították az egész északi szektort a Nuszra-patkányoktól Al-Tadamon körzetében.

Hétfőn hajnali egy órakor damaszkuszi idő szerint a Palesztin Felszabadítási Hadsereg már legalább 20 épülettömböt foglalt el Al-Tadamon déli szektorában. Már csak egy-két tömb van és azok elfoglalása óriási nyereséget jelent palesztin bajtársainknak,mert hozzáférést biztosít az Al-Jarmuk menekülttáborhoz. Ez egy rendkívüli katonai kihívás.

Egy palesztin forrásunk szerint Al-Tadamonból, a Palesztin Felszabadítási Hadsereg jelenleg kiterjeszti hadműveleteit Damaszkusztól délre; különösen az Al-Jarmuk tábor és az Al-Tadamon körzet Al-Kaida terroristáktól történő megtisztítása érdekében.

Aleppo: a Hadsereg visszaverte az Al-Nuszra Front fegyvereseit Handarat déli részéből

10410388_518149908327557_5464051529483540371_n

Aleppoi csata

Az Al-Kaida Szírián élősködő szárnya a Dzsabhat Al-Nuszra együtt a Dzsaish Al-Mudzsahedin és a Harakat Ahrar Al-Sham (Iszlám Front) nevű vahabita terrorszervezetekkel folytatták ellentámadásukat Észak-Aleppoban, nyugat felől támadva a Handarat kerületet és Bashkovi falut; miközben a Sham Front nevű terrorista csoport az Al-Zahra negyedet rohamozta meg egyidejűleg az Al-Nuszra Front akciójával.

A Handarat kerület elleni támadásban a fegyveres csoportok elfoglaltak néhány épületet a negyed dél-nyugati peremén mielőtt a Szíriai Arab Légierő csapásai kifüstölték őket az állásaikból.

A Dzsabhat Al-Nuszra és szövetségesei állításai ellenére, hogy elfoglalták volna a Handarat negyedet, a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) a kerület több mint 80 százalékát már ellenőrzik, közötte a negyed központját és az egész északi szektort, ahol a vahabita közösségi média felületek állításai szerint a terrorista csoportok működnek.

Eközben a Handarat kerülettől keletre a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők kemény összecsapásokat vívnak a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahar Al-Sham fegyveresei ellen a Tal Madafa nevű dombon a Handarat menekülttábortól észak-nyugatra. A dombon az ütközet még zajlik.

Kedden a Dzsabhat Al-Nuszra 4 harctéri parancsnoka jutott pokolra a Hadsereggel vívott összecsapásokban a Handarat kerületben; név szerint: Abu Dzsaraah Al-Falasztini (a palesztin ellenállás árulója), Abu Faarik Al-Diri, Abu Haarith Al-Manbidzsi és Abu Adel Dushka.

A Szíriai Arab Légierő összesen 19 légi támadást indított kedden és szétrombolt egy T-55-ös harckocsit és több mint tíz darab, terroristák által használt járművet a Handarat kerület területén.

Északra a Handarat kerülettől a Nemzetvédelmi Erők (NDF) visszaverték Dzsabaht Al-Nuszra vahabita fegyvereseit Bashkovi falunál, ahol a Nuszra-patkányok megpróbáltak beszivárogni nyugati irányból a közeli megszállt Ratian falu felől.

A Szíriai Arab Hadsereg kiűzte az ISIS terroristákat Al-Szuwejda tartományból

sweida

Drúz milícia tagjai

A Szíriai Arab Hadsereg 15. Gépesített Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Dzsaish Al-Muwahhidin milíciával (drúz önvédelem) visszafoglalta Raszm Marta Al-Farasz térségét Al-Szuwejda tartomány észak-nyugati részén a keddi napon, megölve az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet 22 fegyveresét a hadművelet folyamán.

Egy katonai forrás szerint ez a terület a stratégiai fekvésű Tal Aszfartól (Sárga-magaslat) és a Khalkhalkh Légi Támaszponttól nyugatra fekszik.

A halott vahabita fegyveresek között a Hadsereg illetékesei 3 szaúd-arábiai állampolgárt azonosítottak, név szerint: Abu Radwan Al-Dzsazrawit, Khaled Kamaalt és Husszein Utman Al-Gharibet.

A Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága annak érdekében jelölte ki a hadműveletek célpontjául Al-Szuwejda tartománynak ezt a térségét, hogy a Hadsereg kedvező feltételeket teremtsen Al-Ladzsat megtisztításához Daraa és Damaszkusz tartományok határán.

Visszatért, hogy elszámoltassa az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezetet, amit Szíria ellen elkövettek.

Mohammad Khodur dandártábornok

Mohammad Khodur dandártábornok

A Szíriai Arab Hadsereg, 3. Hadtest 17. Gépesített Lövészhadosztályának a parancsnoka Mohammad Khodur dandártábornok úr személyesen vezet minden hadműveletet Al-Haszakah tartományban az ISIS patkányok ellen.

Emlékeztető: 2014. július-augusztus folyamán amikor egymás után kellett kiüríteni a 17. Hadosztály parancsokságának otthont adó laktanyát Al-Rakka város mellett és a 93. Dandár bázisát, valamint augusztus végén az Al-Tabakva repülőteret az Irak felől beözönlő ISIS terroristák miatt Khodur dandártábornok úr ekkor megsebesült.

A 17. Hadosztály nem semmisült meg, mert a 121. Tüzérezred (Melbijeh-ben) és egy Gépesített Dandára Al-Haszakah tartományban aktív maradt, valamint a Deir Ezzor város védelmében harcoló 137. Gépesített Lövészdandár tovább harcolt az “iszlám államnak” titulált vahabita horda ellen.

Az Al-Tabakva repülőtér hős védőjének, a vértanú halált halt Jhajha Shugri bajtársunknak szavai valóra válnak: “Istenünkre esküszünk, hogy el fogjuk törölni az ISIS-t!”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg  (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑