Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 07. 19.

A palesztin ellenállás üdvözli a chilei szenátus döntését

2020. 07. 19.

A palesztin Hamász ellenálló mozgalom üdvözli a chilei szenátus döntését, melynek értelmében bojkottálják az olyan termékeket, melyeket illegális zsidó telepesek a megszállt területeken állítanak elő és megtiltják a reklám tevékenységet azon cégek számára, melyek a megszállt palesztin területeken tevékenykednek.

Hazem Qasem, a Hamász szóvivője sürgette a világ kormányait, hogy szálljanak szembe Izrael terjeszkedő politikájával, de ne csak szóban, hanem tettek formájában is. Vagyis vezessenek be szankciókat a terjeszkedő ,,Izrael állam,, és annak vezetői ellen.

A szóvivő szerint a világban tapasztalható, hogy egyre többen elítélik a júliusra bejelentett izraeli területi terjeszkedést és ezzel gyengülni látszanak az amerikai és izraeli cionisták pozíciói.

Július 1-én a chilei szenátus 29 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 6 fő tartózkodással elfogadta azt a beadványt, mely felszólítja a chilei kormányt, hogy vizsgálja felül az ,,Izrael állammal,, kötött szerződéseit és megállapodásait.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑