Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 07. 26.

A palesztin elnök felmond minden egyezményt Izraellel a lakásrombolások miatt

2019. 07. 26.

Mahmud Abbas palesztin elnök bejelentette, hogy minden meglévő szerződést felmondanak Izrael állammal a megszállt Nyugati parton történt lakás rombolások miatt.

A bejelentés csütörtökön délután történt és ez a válasz az izraeli kormány által végrehajtott házrombolásra, mely a Wadi Hummus palesztin kerület lakosai ellen irányult a megszállt Jeruzsálem dél-keleti részén.

Mahmud Abbas a Ramallah városában tartott kormány értekezleten a palesztin miniszterek előtt kijelentette, hogy nem hajlandó engedelmeskedni egy diktatúrának és nem tudja elfogadni, ha már életbe lépett megállapodásokat egyoldalúan megsértenek, különösen Kelet-Jeruzsálemmel kapcsolatban.

,,Palesztina és Kelet-Jeruzsálem sohasem lesz alku tárgya.,,

Szerinte a palesztinok hajlandóak békét kötni és rugalmasak a megállapodások terén, azonban ez nem azt jelenti, hogy hajlandóak együtt élni a megszállás tényével. Tel Aviv ugyanis bejelentette, hogy újabb területeket akarnak megtisztítani a megszállt Jeruzsálemben, hogy oda zsidó telepeket hozzanak létre.

Az ún. ,,Izrael állam,, magatrtását az Európai Unió is elítli, és több talgállam is felszólította a cionista kormányt, hogy tartsák magukat a nemzetközi egyezményekhez és jogszabályokhoz.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ugyanis korábban meghirdette az ún. ,,szuverenitás kiterjesztése,, programot, melynek értelmében palesztin területeket sajátítanának ki a megszállt Nyugati parton.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (rt.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑