Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 07. 30.

A palesztinok drónokkal juttatják el a járvánnyal kapcsolatos gyógyszereket a megszállt Ciszjordániába

2020. 07. 30.

A palesztinok egy drónra akasztott kis dobozban juttatják el a vitaminokat és táplálék kiegészítő készítményeket a megszállt Ciszjordániában lévő Beit Umer faluban élő koronavírusos betegek számára.

A drónok közvetlenül a betegek hazainál szállnak le a szállítmányukkal és így senki se érintkezik velük közvetlenül.

Nasri Sabarneh, Beit Umer falu polgármestere elmondta, hogy ez a legegyszerűbb módszere annak, hogy a megfelelő eszközök eljussanak a betegekhez és azokhoz az emberekhez akik nehezen megközelíthető helyeken laknak. A polgármester elmondása szerint ugyanis vannak olyan lakosok akik olyan helyeken élnek, melyeket nehéz gépjárművel megközelíteni.

A betegségből felgyógyult páciensek is megerősítették, hogy ez a szállítási mód a legmegfelelőbb a koronavírussal fertőzöttek számára. Így ugyanis érintkezés nélkül is megkapnak a betegek mindent ami a gyógyuláshoz szükséges.

A polgármester is elmondta, hogy a drónok megérkezésekor a betegnek csupán annyi a dolga, hogy elvegye a kötéllel a drónra erősített gyógyszereket.

A palesztin egészségügyi hatóságok bejelentették, hogy július 26-án vasárnap 383 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Ciszjordániában és ezzel a megszállt palesztin területeken a fertőzöttek száma elérte a 12 795 főt, továbbá 78 halálos áldozata is van a járványnak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT Arabic)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑