Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2018. 04. 17.

A Pantszir SZ-1 légvédelmi komplexumok száz százalékos pontossággal hárították el az amerikai csapásokat

2018. 04. 17.

Korábban az Orosz Honvédelmi Minisztérium képviselője azt mondta, hogy a Szíriai Légvédelem 71 darab ellenséges robotrepülőgépet fogott el abból a több mint százból, amelyeket az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország indított el a Szíriai Arab Köztársaság ellen pénteken, válaszul a szíriai Dumában vélelmezett állítólagos vegyi támadásra.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Igor Khonasenkov tábornok szerint a Szíriai Fegyveres Erők által rendszeresített Pantszir SZ-1 légvédelmi komplexumok majdnem 100 százalékos hatékonyságot mutattak a nyugati agresszió visszaverésében.

“A korában leszállított orosz gyártmányú Pantszir SZ-1 rendszereket a Szíriai Fegyveres Erők aktívan használták légvédelmi harcban.” – tette hozzá a tábornok.

Konashenkov azzal folytatta, hogy a Szíriai Légvédelem 112 darab föld-levegő elhárító rakétát használt fel a támadás visszaverésére, amely nem csak a Barzehben és Dzsaramanaban fekvő létesítményeket vette célba, hanem egyéb katonai objektumokat, közötte repülőtereket.

Konashenkov tábornok a továbbiakban megjegyezte, hogy a csapások a Vörös-tengerről, a Földközi-tengerről, a Perzsa-öbölből és az amerikaiak által megszállt Al-Tanf határállomás körzetéből indított manőverező robotrepülőgépekkel történtek. A támadást olyan létesítmények ellen hajtották végre, amelyek nem bunkerekben vannak, hanem a Szíriai Légvédelem oltalmazta őket, rámutatva, hogy a felszínre épített objektumokról van szó. A tábornok megismételte, hogy a száznál is több kilőtt ellenséges robotrepülőgépből 71 darabot elfogott a Szíriai Légvédelem.

A szóvivő ezen kívül tagadta azokat a jelentéseket, hogy az SZ-200 Vega légvédelmi rakéta rendszererek alul teljesítettek volna az ellenséges agresszió visszaverésében, elmondta, hogy a rendszert repülőgépek eltalálására tervezték, miközben kivédik az ellenséges csapásokat.

“Habár nem rég egy ilyen rendszer semmisítette meg az egyik Szíriával szomszédos ország támadó repülőgépét.” – tette hozzá.

Konashenkov megismételte, hogy a Szíriai Légvédelem SZ-125 Pecsora, SZ-200 Vega, Buk M-1/2 és Kvadrat (Kub) rakéta komplexumai vettek részt az agresszorok közös csapásainak visszaverésében.

Szombaton az Egyesült Királyság, valamint az Egyesült Államok és Franciaország számos manőverező robotrepülőgépet lőttek ki a Szíriai Arab Köztársaságra a Duma városában történt állítólagos vegyi támadás megtorlása ürügyén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑