Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2017. 10. 16.

A pápa fogadta a libanoni miniszterelnököt: fontos a keresztény jelenlét a Közel-Keleten

2017. 10. 16.

Ferenc pápa október 13-án, pénteken fogadta Saad Rafic Haririt, a libanoni minisztertanács elnökét. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

A nagyon szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során a felek megvizsgálták a libanoni helyzet különböző oldalait és a legújabb közel-keleti fejleményeket. Megelégedéssel állapították meg, hogy megerősödött az ország stabilitása. Annak a reményüknek adtak hangot, hogy egyre eredményesebb lesz az együttműködés a különböző politikai erők között az egész nemzet közjava érdekében.

Elismeréssel szóltak a befogadásról, amelyet Libanon biztosít a nagyszámú menekültnek és megerősítették, hogy igazságos és átfogó megoldást kell találni a régiót sújtó konfliktusokra.

Felhívták továbbá a figyelmet a kultúraközi és vallásközi párbeszédre, valamint a keresztények és muzulmánok közötti együttműködés értékére, hogy elősegítsék a békét és az igazságosságot.

Kiemelték az egyház történelmi és intézményes szerepét az ország életében és a keresztény jelenlét fontosságát a Közel-Keleten – tájékoztat a vatikáni audienciáról kiadott szentszéki közlemény.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑