Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2015. 10. 10.

A Pentagon hazudik, nem zuhant le orosz rakéta Iránban

2015. 10. 10.

Irán és Oroszország is cáfolja azon állításokat, amiket névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselők állítottak, hogy orosz rakéta zuhant volna a perzsa állam területére.

Igor Konashenkov vezérőrnagy, Oroszország védelmi minisztériumának szóvivője határozottan visszautasította az amerikai vádakat, hogy Szíriában tevékenykedő Iszlám Állam terrorszervezetnek szánt rakéták Irán területén zuhantak volna le. – számolt be a Press Tv.

“Minden szakember tudja, hogy e műveletek során mindig rögzítjük a célt a becsapódás előtt és után. A rakétáink közül mindegyik az általunk kijelölt célpontokra mért csapást”, nyilatkozta Igor Konashenkov vezérőrnagy.

Az orosz vezérőrnagy megjegyzéseit azon állításokra tette válaszul, hogy két meg nem nevezett amerikai tisztségviselő szerint számos szíriai célpontra irányított orosz rakéta landolt Iránban szerdán. Az egyik tisztviselő azt mondta a CNN News Network műsorában csütörtökön, hogy lehetnek áldozatok, míg a másik azt mondta, hogy ezt még nem lehet tudni.

“Ellentétben a CNN-nel, mi nem számolunk be névtelen forrásokat idézve, de megmutatjuk a rakétáink indítását és a célpontokat, ahova ténylegesen lecsapnak”, mondta Konashenkov.

“Nem számít, hogy milyen kellemetlen és váratlan ez a kollégáinknak a Pentagonban és Langleyben, mi precíziós irányítású fegyverekkel támadtuk tegnap az ISIS (Daesh) infrastruktúráját Szíriában, lecsapva ezekre a célpontokra”, tette hozzá az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A Kaszpi flotta négy hadihajója vett részt a rakétatámadásokban, mégpedig a Gepard-osztályú Dagesztán nevű fregatt és a Buyan-M-osztályú Grad Sviyazhsk, Uglich és Veliky Ustyug korvettek. A rakéták indítását a Kalibr NK (Klub) VLS rakétarendszerrel hajtották végre, amellyel akár 2500 km távolságból is képesek 3 méteres hatókörön belül lecsapni a célpontra.

Az orosz haditengerészet szerdán  összesen 26 rakétát indított a Szíriában lévő terroristák ellen a Kaszpi-tengeren lévő hadihajókról. Az orosz védelmi minisztérium közzétette a rakéták indításának videofelvételét. A rakéták mintegy 1500 km-t repültek a céljaik elérése előtt, ami igazolja a hatékonyságot.

Moszkva szeptember 30-án kezdte hadjáratát a terroristák ellen Szíriában a damaszkuszi kormány kérésére, röviddel azt követően, hogy az orosz parlament felsőháza felhatalmazta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy katonai erőt vessen be Szíriában.

Orientalista.hu –  (Press Tv)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑