Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2015. 05. 03.

A sííták meggyilkolása és a pakisztáni démonikus dogmák

2015. 05. 03.

 Pakisztánban az emberi jogok megsértése, különösen a keresztény és a síita lakosság esetében borzalmas méretet öltött, és a kormány szótlanul nézi a folyamatos vérfürdőket. Még januárban a nagyima idején 60 ember halt vértanúhalált és másik 60 megsebesült egy robbantás következtében, amit Sindh megye, Shikarpur kerületében egy központi síita mecsetnél hajtottak végre.

A takfiri Jundallah csoport, a Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) egy szakadár csoportja vállalta magára a vérontás elkövetését.

“A célpontunk a síita mecset volt… Ők a mi ellenségeink,” mondta a Jundallah szóvivője, Fahad Marwat.

Szorosan kapcsolódik a tevékenységük az ISIS brutális kivégzéseihez, beleértve a lefejezéseket és az áldozatok megvakítását. A Jundallah szövetséget kötött az ISIS csoporttal, miután a Jundallah képviseletében egy három fős delegáció al Zubair al Kuwaiti vezetésével találkozott az ISIS képviselőivel.

“Ők (ISIS) a mi testvéreink, és bármilyen tervük megvalósításában támogatni fogjuk őket” mondta Fahad Marwat.

A Jundallah és a Moszad

2012 januárjában, Mark Perry feltárta a kapcsolatot a Jundallah és Moszad között, miszerint az izraeli Moszad tisztek tagokat toboroztak a Jundallah terrorista csoport soraiba, úgy adva ki magukat, mint amerikai ügynökök.

Két amerikai hírszerző tiszt azt mondta, hogy “az izraeliek rengeteg amerikai dollárral és a kezükben amerikai útlevéllel CIA tiszteknek adták ki magukat és a Jundallah csoporttal szövetkezetek a tagtoborzásban – a mi nevük alatt hamis zászló műveletként.”

Siíta vezetők kritikája

Sajnálatos, hogy a síita lakosság minden nap egyre gyengébb és gyengébb, mivel a kormány nem tesz egyetlen konkrét lépést sem, hogy véget vessen ennek az embertelen katasztrófának. A kormány fenntartások nélkül védi a mészárlások végrehajtóit? Mi a pakisztáni katonai hírszerző hivatal szerepe ebben a romló és vészterhes helyzetben?

A kormány hallgatólagos támogatása kapcsán a síita vezetők meggyőződtek arról, hogy a kormányban nem lehet megbízni és ezért egységes frontot kell alkotniuk az országban a takfiri terroristák ellen.

Hasan Zaffar, egy prominens síita sejk, a pakisztáni kormányra tett kritikájában elmondta, hogy “A kormány bebizonyította, hogy teljesen haszontalan, miközben a síita közösség nagyon sérülékeny. Meg kell emelni a közösségben az önkéntesek és a felderítők számát a védelmi feladatok ellátásához.”

Amin Shaheedi, egy másik prominens síita sejk, aki nyilvános tiltakozásokat szervezett ahhoz, hogy nagyobb védelmet kapjon a síita közösség, azt mondta: “A kérdés az, hogy hol volt a rendőrség a támadás idején? Jelenleg védtelenek vagyunk. Meg kell védenünk magunkat. “

Tálibok és a pakisztáni hírszerzés

A WikiLeaks 92.000 minősített amerikai katonai dokumentumot tett közzé 2010-ben, melyek megmutatták a pakisztáni kormány vezető szerepét a káosz és a szélsőségesség megteremtésében Afganisztánban és természetesen Pakisztánban. A jelentések szerint, “A tálibok erősebbek, mint valaha, és kulcsfontosságú eleme a sikereiknek az, hogy támogatást kapnak a pakisztáni Inter-Services Intelligence (ISI), azaz a pakisztáni katonai hírszerző ügynökségtől. A katonai hírszerző ügynökség 1990-től kezdte el ápolni a kapcsolatokat a tálibokkal, és ezeket a kapcsolatokat a terrorista csoporttal megtartotta azóta is.”

A szélsőségesség kiváltó okai nyomon követhetőek a Haq Navaz Jhangvi által alapított Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) szervezet megjelenésétől, akik az anti-síita kampányt szorgalmazták az 1980-as években Pakisztán egykori katonai vezetője, Zia ul-Haq tábornok támogatásával. Sok síita muzulmánt öltek meg azóta, és további szélsőséges terrorista csoportokat hoztak létre, mint a Jamaat-e-Islami, a Jamiat Ulema-e-Islam (JUI), és ASWJ / Sipah-e-Sahaba, amelyek ideológiája megegyezik és ugyanazt a perverz politikát folytatják.l

2011 júniusában a Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) az Al-Kaidával szövetségben kiadott egy nyílt levelet, amelyben kijelentette, hogy minden síita kiérdemelte, hogy megöljék. “Minden síitának wajib-ul-qatl (méltó halál) jár. Mi megszabadítjuk Pakisztánt ezektől a tisztátalan emberektől. Pakisztán: a tisztaság földje és a síitáknak nincs joguk itt lenni. A síiták hitetlenek.”

Szaúd-Arábia a fő szponzor

Ami azt illeti, Szaúd-Arábia lelkes támogatója volt Zia ul-Haq kormányának és az ő radikális politikájuknak. Különben is, a kiszivárgott amerikai információk azt mutatják, hogy a pakisztáni felségterületen működő szélsőséges csoportok, mint az al-Kaida, a tálibok és a Lashkar-e-Taiba (LET): “valószínűleg milliós nagyságrendű támogatást kapnak dollárban” minden évben Szaúd-Arábiában.

Mohammad Zia-ul-Ha alatt a kapcsolatok Pakisztán és Szaúd-Arábia között jelentősen bővültek. A diktátor, aki egy CIA által támogatott puccsal került a hatalomra, ami arra irányult, hogy megdöntsék Zulfikar Ali Bhutto-t 1977-ben, ezt követően Rijád-ból (Szaúd-Arábiából) finanszírozták a vahabizmus terjesztését az országban.

Mohammad Zia-ul-Ha 27 alkalommal járt Szaúd-Arábiában és mindannyiszor hosszú időt töltött ott. A vahabizmus terjedésének támogatásához a szaúdiak új mecseteket építettek az oktatást megreformálták és saját szaúdi munkaerőt alkalmaztak Pakisztánban.

Zia ul-Haq öröksége még jól látható Pakisztánban. Megkoronázza az egész anti-síita kampányt, amelyet Zia al-Haq indított el, hogy azt még mindig finanszírozza Szaúd-Arábia.

Ezen felül a nyugati média konkrét erőfeszítéseket tesz arra vonatkozóan, hogy Pakisztánban a síiták meggyilkolását annak következményeként ábrázolják, hogy egy szörnyű hasadás következett be a szunnita és síita muzulmánok között, amely egyre mélyül az országban.

A vahabizmus romlott eszmevilága miatt elképzelhetetlenül nagy az emberi áldozatok száma Pakisztánban és szerte a világon. A vahabizmus nagyon messze áll az iszlám vallástól és minden olyan ideológiától és hittől, amely alapvetően a békéből gyökerezik.

Pakisztánban a síita muzulmánok egy démoni dogma áldozatai, ami úgy hívnak: vahabizmus, és amíg a pakisztáni kormány befogja a fülét és a szemét az üldözött lakossággal kapcsolatban, addig kevés remény marad számukra, továbbá a felelőtlenség a kormány részéről hatalmas tragédiával is végződhet.

Orientalista.hu – Tia (persianews, Pres TV)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑