Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 07. 24.

A Szentföldi keresztény egyházi vezetők tiltakoznak a Jish faluban történt gyűlölet bűncselekmény ellen

2019. 07. 24.

A Jeruzsálemi Latin Pátriárka és a katolikus, valamint más keresztény felekezetek vezetői közösen tiltakoznak a gyűlölet bűncselekmény ellen, mely július 19-én történt a Galileában található Jish településen.

A faluban ugyanis több gépjárműre héber nyelvű, a keresztényeket gyalázó feliratokat festettek. Jish ugyanis az egyik olyan település a megszállt Palesztinában lévő Galileában, ahol maronita keresztények élnek. Hasonló eset történt július 16-án a Beit Haninában található Szent Jakab templomnál is.

A keresztény közösség számára felháborító, hogy nem először történt ilyen eset, hiszen korábban is előfordult, hogy a keresztényeket gyalázó feliratokat festettek ki keresztény templomokra, házakra, üzletekre. A leg felháborítóbb azonban az, hogy az esetek többségénél nem történik felelősségre vonás és az ,,izraeli,, igazságszolgáltatás nem törődik a keresztényeket ért támadásokkal.

Ezek a gyűlölet bűncselekmények azonban nem egyedi esetek, és sajnos ez a hozzáállás tapasztalható az ,,izraeli,, állami alkalmazottak, biztonsági személyek és egyszerű polgárok részéről is. A biztonsági tisztviselők sokszor jelentést sem írnak az ilyen esetekről.

Ezen bűncselekmények mellett az ún. ,,Izrael,, állam is negatívan áll hozzá az országban élő keresztény kisebbséghez. Ez év elején a keresztény közösségek már többször is tiltakoztak Jeruzsálemben, ahol a kormány több keresztény tulajdonban lévő terület kisajátítását is tervezi.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (lpj.org)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑