Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 20.

A szírek a szárazföldök az orosz a levegőből támadják az Iszlám Államot

2015. 10. 20.

Orosz bombázó repülőgépek 60 légi bevetést teljesítettek és 51 célpontot semmisítettek meg Szíriában

12075030_607962506012963_1395266247159266594_n

Orosz vadászgép

Az Orosz Légierő 39 bevetést hajtott végre és 60 légi csapást mért az elmúlt 24 órában, megsemmisítve 51 az ISIS terrorszervezethez tartozó célpontot Szíria Hama, Lattakia, Damaszkusz, Aleppo nevű tartományaiban – közölte vasárnap az Orosz Védelmi Minisztérium.

Orosz vadászbombázók leromboltak 4 terrorista vezetési pontot, 6 lőszerraktárat, 2 földalatti bunkert, 32 harcéri tábort, 6 erődítményt és egy aknavető üteg tüzelőállásait az elmúlt 24 órában – mondta az orosz Védelmi Minisztérium szóvivője.

Egy orosz SZU-34-es vadászbombázó eltalálta és megsemmisítette az ISIS földalatti megerősített állását Talbiszeh külvárosában Homsz tartomány északi területét – mondta Igor Konashenkov vezérőrnagy. Hozzátette, hogy a létesítmény magában foglalt egy kisebb raktárat, ahol házilagosan nem irányított rakétákat készítettek.

“Ez a létesítmény földalatti alagutak egy kiterjedt hálózata, amely lehetővé tette, hogy a vahhabita fegyveresek titokban a város különböző negyedeibe jussanak és mozgékonyan tudjanak védekezni a szíriai kormányerők ellen. Egy bunkerben lőszerek és házilagos készítésű robbanószerkezetek (IED) arzenálja volt, amelyeket terrorcselekmények és szabotázs akciók elkészítésére használnak.”

“Meg kell jegyezni, hogy sok ilyen alagúthálózat létezik a Szíriai Arab köztársaság más körzeteiben is, amelyek vahhabita terroristák ellenőrzése alatt vannak.” – tette hozzá Konashenkov. “A terroristák egyik legnagyobb lőszerraktárát és benne 4 páncélozott járművüket semmisítették meg orosz SZU-25-ös harci repülőgépek Damaszkusz tartományban.”

“Egy légi felderítő repülés során a Kelet-Ghouta régió környékén Damaszkusz tartományban egy nagy méretű lőszerraktárat (lőszer ellátópontot) sikerült felfedni, amely lőszert, élelemet és üzemanyagot biztosít a vahhabita fegyvereseknek.”

Az orosz tábornok szerint feszültség van a vahhabita terrorszervezetek között Szíriában, mert az ISIS 3 terrortámadást hajtott végre az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) fegyveresei ellen Idleb közelében

“Az ellentétek növekednek a különböző terrorista csoportok között, amelyeket a területek feletti ellenőrzésért vívott harc és a pénzügyi támogatások megszerzése okoz. Lehallgatott rádió beszélgetések szerint csak az elmúlt héten az ISIS 3 terrortámadást követett el autóba épített robbanószerkezeteket felhasználva az Al-Nuszra Front harctéri parancsnokai ellen Idleb városa közelében.”

Konashenkov tábornok hozzátette, hogy az Al-Nuszra Front vezetői erőszakosan soroznak be helyieket Idleb és Hama tartományok érintett területein a terrorszervezet soraiba, kivégzéssel fenyegetve a családtagjaikat, miközben Rakka tartományban az ISIS a 14 évnél idősebb férfiak teljes “mozgósítását” rendelte el.

Az ISIS vezérek az autókba épített robbanószerkezetek korlátlan használatára és más házilagos készítésű bombák (IED) telepítésére utasították a harctéri parancsnokaikat a főbb ellátási útvonalak mentén és Szíria sűrűn lakott térségeiben. – mondta az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője.

Hozzátette, hogy “Egy SZU-24-es vadászbombázó csapást mért a “Dzsaish Al-Fatah” (Hódítás Hadsereg) terrorista konglomerátum parancsnoki vezetési pontjára Hama tartomány északi részén. A légi csapás szétzúzta a terrorista koalíció csoportjai közötti koordinációt és ennek hatására a fegyvereseik vezetetlenül hagyják el a harcteret.”

“A légi csapásban megsemmisült fő vezetési központ nélkül a Dzsaish Al-Fatahba tömörült csoportok vezetetlenül maradtak a Kafr Zita város körüli régióban Hama tartományban. A terroristák elhagyták a harcteret a légi támadás után.”

Szeptember 30-án Oroszország légi támadásokat kezdett el végrehajtani az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet és más vahabita terrorista csoportok ellen, miután Bashar Al-Assad elnök kormánya ehhez segítséget kért.

A Gepárd Alakulat mélyen előretört Aleppotól keletre: a Kwejersz légi bázis 5 kilométerre van az állásaiktól

12115751_932106806870702_2130051691837889292_n

Kwejersz légi bázis

Szombaton reggel a Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti alegysége, ami “Gepárd Alakulatként” ismert (a Tigris Alakulatok része) erőteljes támadást hajtott végre az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet állásai ellen Aleppo tartomány keleti területén, ahol nagyobb darab területeket foglaltak el az említett terrorista szervezettől a Kwejersz Katonai Repülőtér közelében.

Egy katonai forrás a Tigris Alakulatok állományából az keleti-aleppói Al-Szafira körzetben közölte, hogy Gepárd Alakulat együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Baath Zászlóljakkal (Khataib Al-Baath) elfoglalták Bakkidzsah, Al-Barihijah és Al-Dakwanah településeket az ISIS fegyvereseivel vívott intenzív tűzharcokat követően, végezve 30 ellenséges fegyveressel és megsemmisítve fél tucat páncélozott járművet, amelyek 23 milliméteres nehéz légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve.

A Szíriai Arab Hadsereg Deir Hafer-síkságon elért sikerei nagy részben köszönhetőek az Orosz Légierőnek, amely folyamatosan hajt végre légi támadásokat és felderítő bevetéseket az ISIS terroristák ellen harcoló kormányerőket támogatva ezen a nehéz és tagolt terepen, amely egyaránt elvezet Al-Rakka és Aleppo tartományok székhelyéhez.

Bakkidzsah, Al-Barihijah és Al-Dakwanah elfoglalásával a Deir Hafer-síkságon a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei már 5 kilométernél közelebbi távolságra értek a Kwejersz Katonai repülőtérhez; az említett bázis két éve az ISIS terrorszervezet brutális ostromgyűrűjében van mióta elfoglalták Al-Rakka tartomány fővárosát a többi vahhabita terrorista csoporttól.

Kwejersz Katonai Repülőtéren kívül a Szíriai Arab Fegyveres Erők szintén 5 kilométerre közelítették meg a hőerőművet, ami az Aleppo és Rakka közötti országút mentén van, ez az útvonal több kisebb bekötőúttal érintkezik amelyek az ISIS állásaihoz vezetnek Aleppo tartomány keleti részében.

 

A Szíriai Arab Hadsereg nemzetközileg körözött terroristával végzett Deir Ezzorban; Az ISIS újabb támadási kísérletét verték le a katonák

deir-Ezzor-702x336

Isam Zahr Al-Din a Nafez Assad Allah elit alakulat parancsnoka

Szombat reggel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet egy újabb nagy támadást kezdett a Deir Ezzor Katonai Repülőtér ellen, megrohamozva a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait a légi támaszpont déli bejáratánál, annak érdekében, hogy egy ponton be tudjanak hatolni a fegyveresei.

Azonban a terrorista csoport beleütközött a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára és a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárának a kemény ellenállásába; ez arra ösztönözte az említett kormányerőket, hogy válaszcsapást mérjenek a Deir Ezzor Katonai Repülőtérre betörni próbáló ISIS terroristákra.

A Szíriai Arab Hadsereg 104. és 137. Dandárai a téglagyárnál csaptak le a terrorszervezet állásaira közvetlenül keletre a katonai repülőtértől; ennek során 18 ellenséges harcost likvidáltak, közöttük a nemzetközileg körözött terroristát “Abu Szeif Al-Irakit és két első számú segédét Ahmad Habusht és Sziradzs Al-Din Dzsaszem Al-Ajadehet.

Abu Szeif Al-Irakit több kormány körözte szerte a világban terrorista cselekmények elkövetése és a 2003-as háború idején Irakba csempészett fegyverek miatt, azonosítása jelenleg folyamatban van; azonban az iraki kormány már hetedik éve keresi ezt a terroristát.

Ezenkívül szombaton összecsapásokat jelentettek a Szíriai Arab Hadsereg és az ISIS terrorszervezet között Deir Ezzor tartomány területén; ez a következő kerületeket foglalta magába: Al-Amal, Al-Szina, Al-Hawikka, Al-Rashidijah, Al-Ruszafa, Shejkh Jasszin, Al-Kanamat és Al-Dzsubejleh.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑