Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 22.

A Szíriában Szembenálló Felek Megbékélési Központja sajtótájékoztatója

2018. 04. 22.

A Szembenálló Felek Orosz Megbékélési Központja folytatja a munkát a konfliktus békés rendezéséért és a humanitárius helyzet stabilizálásáért a Szíriai Arab Köztársaságban.

Az országszerte hatályba léptetett tűzszüneti rendszer ellenére az Orosz-Török-Iráni Koordinációs Központ az elmúlt 24 órában számos esetben regisztrált a tűzszünetet megsértő eseteket Aleppo, Lattakia, Damaszkusz és Daraa tartományokban.

Április 19-én az Al-Jarmuk menekülttáborban tevékeny militánsok aknavetőkből lőtték Al-Tadamon, Al-Midan és Al-Kadam kerületek lakónegyedeit Dél-Damaszkuszban. Két polgári lakos meghalt és kilenc megsebesült.

A kelet-ghutai helyzet stabilizálódik. A békés élet helyreáll.

A lakóházakat és infrastrukturális létesítményeket megtisztítják az aknáktól és a robbanószerkezetektől. Az elmúlt 24 órában 16 háztömböt és telkeiket mentesítették, valamint 12 robbanóeszközt hatástalanítottak

Az utakat megtisztítják. Az elektromos rendszert és a vízvezeték hálózatot helyreállítják a városban.

A helyzet normalizálása folytatódott Kelet-Gutha más városaiban és településein.

A központ munkatársai átvizsgálták a közösségi infrastruktúra legfontosabb objektumait, amelyeket helyreállítanak.

Az Orosz Megbékélési Központ és a szíriai kormány erőfeszítéseinek eredményeként Kelet-Ghuta 61643 fő lakosa tért haza otthonába a menekülttáborokból és az átmenetileg kitelepítettek szálláshelyeiről.

Az Orosz Központ munkájának a célja, hogy rendezze a helyzetet Damaszkusz tartományban.

Az aláírt egyezményeknek megfelelően az Orosz Megbékélési Központ és orosz katonai rendész egységek elkezdték a militánsok és hozzátartozóik elszállítását a Qalamun-hegység keleti oldaláról.

Ruheiba közelében ma ideiglenes humanitárius folyosó nyílt meg.

A dzsihádista szélsőségesek 30 darab páncélozott járművet, 3 darab nagy űrméretű gépfegyverekkel felszerelt terepjárót, 36 darab irányított páncéltörő rakétaindító berendezést, 6 darab aknavetőt, 3 darab irányított rakétát, 23 darab sorozatvető rakétát, 111 darab gyalogsági taposóaknát, 60 darab kézigránátot és több mint 63 ezer darab, kézifegyverekhez való lőszert adtak át a Szíriai Arab Hadseregnek.

A szíriai kormánycsapatok nagy mennyiségű lőszert tároló raktárakat foglaltak le.

Az Orosz Megbékélési Központ mindenekfelett a humanitárius helyzet stabilizálására összpontosít, orvosi segítséget és egészségügyi ellátást nyújt a szükséget szenvedő embereknek és biztosítja a polgárok alapvető szükségleteit.

Az Orosz Központ segélyezést szervezett Dzsabbulban, Aleppo tartományban. A lakosság részére több mint egy tonna kenyeret juttatott el.

Orosz katonaorvosok 60 fő szíriai állampolgárt láttak el, közöttük 15 fő gyermeket.

A lerombolt közösségi infrastruktúra újjáépítése és a békés élet feltételeinek helyreállítása lehetővé teszi, hogy a lakosság visszatérjen otthonaiban.

Az elmúlt napon 266 fő lakos tért vissza Homsz tartományba, 648 fő Deir Ezzor tartományba (az Eufrátesz-folyó keleti partjára) és 381 fő Kelet-Ghutaba.

Az Orosz Központ észlelte, hogy több szíriai polgár hagyja el a Tell Rifaatban lévő deszkaációs övezetet és távozik az Aleppo tartományi Manbedzsbe. Az utolsó 24 órában 313 polgár hagyta el a térséget.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: mil.ru

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑