Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2015. 12. 30.

A Szíriai Arab Hadsereg a Daesh  terrorszervezet olajszállító konvoját semmisítette meg Palmyra közelében

2015. 12. 30.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége csapást mért a Daesh (ISIS) terrorszervezet tartálykocsijainak egy menetoszlopára Palmyra (Tadmur) városa közelében és megsemmisítette a tankerek legnagyobb részét.

A tankerek északra haladtak Palmyrától, a központi fekvésű Homsz tartományban. A Hadsereg felderítő alegységei határozzák meg a helyzetüket és kérték a nehéztüzérség csapását a menetoszlopra. – közölte a Sputniknews.

“A Hadsereg tüzérsége és a rakéta sorozatvető alegységek később tűz alá vették a menetoszlopot és megsemmisítették a tartálykocsik nagyobb részét” – közölték szíriai katonai források a Fars News hírügynökséggel.

A menetoszlop őrei szintén meghaltak és megsebesültek a tüzérségi tűzben, közölték a források.

Kiterjedt füstfelhő volt látható nagy távolságból miután a menetoszlopot csapás érte.

Az utóbbi hetekben a Szíriai Arab Hadsereg megtámadta a Daesh (ISIS) terrorszervezet legtöbb olajat és katonai felszereléseket szállító menetoszlopát.

A kormányerők és szövetségeseik orosz és szíriai katonai repülőgépek támogatásával támadják a terroristák védelmi állásait és más létesítményeit Palmyrában, hogy a lehető legkevesebb veszteség árán szerezzenek teljes ellenőrzést a város felett.

A Szíriai Arab Hadsereg célja, hogy kiszorítsa a Daesh (ISIS) terrorszervezetet Homsz tartomány keleti területéről, különösképp Palmyrából, egy városból ami sok történelmi emlékkel bír.

November 25-től a Szíriai Légierő masszív légi támadásokat indított a Daesh (ISIS) terrorszervezet erődített állásai ellen Nyugat-Palmyraban.

A Daesh (“Iszlám Állam”) terrorszervezet májusban szállta meg Palmyrat és azóta világszerte ismert romokat puszított el. A terrorista csoport ezenkívül az ókori romvárost használta tömeges kivégzések helyszíneként.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑