Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 12.

A Szíriai Arab Hadsereg Al-Tabaka felé közelít

2016. 06. 12.

A napokban a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Szfaijeh csomópontot miután összecsapott az ISIS terrorszervezettel Rakka tartomány nyugati részén; a Szfaijehből közvetlenül északra vezet az útszakasz a Tabaka légi támaszpontig.

 Az előretörést a Sivatagi Sólymok Dandár és a Szíriai Tengerészgyalogság vezette az élen, akiket a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály, 555. Ezrede támogatott.

A hadsereg szintén ellenőrzése alá vonta a közeli Szfaijeh olajmezőt és a hozzátartozó elektromos áramelosztó állomást.

tabaka térkép szíria

A hadsereg harckocsijai és tüzérsége mellett a légi csapások meghatározó szerepet játszottak az ISIS terroristák kiűzésében a Rakka tartományi offenzíva során, mert a ritkán lakott sivatagos terep alkalmatlan rajtaütésekre és kiszolgáltatja a megszálló fegyvereseket a tűzcsapásoknak.

Ezekkel a mostani területi szerzemények a kormányerők 20 kilométerre délre állnak a Tabaka légi támaszponttól és 60 kilométerre Rakka tartomány központjától, ami az önjelölt “kalifa” híveinek uralma alatt áll.

Mindazonáltal a hadseregnek most arra kell összpontosítani, hogy megerősítse a felszabadított terület szárnyait a térségben, mielőtt tovább nyomulna, így biztosítva a kormányerők területsávját, amely most mélyen benyúlik az “Iszlám Államnak” nevezett terrorentitás uralta Rakka tartomány szívébe.

A kormányerők mai előretörését követően a Szíriai Arab Hadsereg “csapásmérő” közelségbe került az ISIS által megszállt olajmezőkhöz Rakka tartományban, így további nyomás alatt tartva az “Iszlám Állam” nevezetű terrorentitást, amelynek Irakban és Szíriában számottevően csökkentek a területei az elmúlt néhány hónapban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑