Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg az izraeli agresszió ellenére visszaverte a vahhabita militánsok támadását a Golán-fennsíkon

2017. 06. 25.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció, a Dzsaish Al-Tauhid terrorszervezet fegyveresei támogatásával, szombaton nagy erejű támadást indított a Golán-fennsíkon, megtámadva a szíriai kormánycsapatok ellenőrzése alatt álló Medinat Al-Baaszt.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorista koalíció és szövetségeseik offenzívája a Szíriai Arab Hadsereg állásai elleni több irányú támadással kezdődött Medinat Al-Baaszon kívül, emiatt a hadsereg erősítést kényszerült hívni a Goláni Ezred (Foudzs Al-Dzsulan) és a Kunejtra Sólymai Dandár (Liwa Szukkur Al-Kunejtra) állományából. Az említett egységek a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) kötelékébe tartoznak.

Nem sokkal az összecsapások kezdete után az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) hivatalos szóvivője azt állította, hogy legalább tíz darab tüzérségi lövedék csapódott be a Golán-fennsík izraeli megszállta részén; ez váltotta ki a légi erejük beavatkozását.

Az Izraeli Légierő légi támadást hajtott végre a Szíriai Arab Hadsereg Medinat Al-Baasz közeli állásaira, megölve ezzel két szíriai katonát és megrongálva egy harckocsit és egy “Shilka” önjárő légvédelmi tüzér komplexumot.

Az Izraeli Légierő csapásainak segítségével az Al-Kaida terroristák és “mérsékelt” szövetségeseik el tudták foglalni az Al-Baasz tűzoltólaktanyát és a Bemo Bank épületét, visszavonulásra és erőik újracsoportosítására kényszerítve a Szíriai Arab Hadsereg katonáit.

A Szíriai Arab Hadsereg később ellentámadást indított és éjszaka visszafoglalta a Demo Bankot és az Al-Baasz tűzoltólaktanyát, miközben számos közeli pontról is visszaverte a vahhabita terroristákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑