Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 04. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg bevonult négy kulcsfontosságú városba Kelet-Ghoutaban (képek,videó)

2018. 04. 01.

A Fajlak Al-Rahman militánsai utolsó csoportját Idleb tartományba deportálják.

Március 31-én a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága hivatalos közleményben jelentette be, hogy a hadsereg egységei bevonultak Irbin, Ain Tarma, Zamalka és Jobar elővárosokba Kelet-Ghouta régió nyugati felében.

“A fegyveres erőink által végrehajtott, alaposan megtervezett csaták és hadműveletek sorozata után, a szövetséges és baráti erők segítségével, helyreállítottuk az ellenőrzést a Damaszkusz tartományi Kelet-Ghouta régió összes városa és települése felett.”

– jelentette be a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága a nyilatkozatában.

A Szíriai Arab Hadsereg, nem sokkal a Fajlak Al-Rahman és a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) terrorszervezetek utolsó fegyvereseinek az északi Idleb tartományba történő távozás után, bevonult a négy stratégiai fontosságú elővárosba. A távozó fegyveresek utolsó csoportjai 65 darab autóbuszból álltak, amelyek 927 fő militánst és 2935 fő családtagjukat szállították el, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

.

Hét év után ismét felhúzták a Szíriai Arab Köztársaság logobóját Irbin városban:

Szíriai kormánypárti források szerint a Fajlak Al-Rahman és a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció fegyveresei elengedték az utolsó nyolc foglyukat a börtönükből, mielőtt befejezték az elvonulást, a kivonulásról kötött egyezmény alapján, amelyet a képviselőik március 23-án írtak alá.

Irbin, Ain Tarma, Zamalka és Jobar a Szíria és Damaszkusz elleni összehangolt nagy (külső és belső) támadások során, 2012-ben került a militánsok uralma alá, akik innen majdnem naponta lőtték Damaszkusz lakónegyedeit, megölve és megsebesítve civilek százait, közölték kormánypárti források.

Mostanára a Szíriai Arab Hadsereg azon fog dolgozni, hogy átvizsgálja a felszabadult elővárosokban lévő alagutakat, hatástalanítsa a házilagos készítésű robbanószerkezeteket és fegyverzetet, amelyeket a megszálló dzsihádista csoportok hagytak hátra. Helyi megfigyelők szerint a hétköznapi élet már hónapok múlva vissza fog térni ezekbe a körzetekbe, mert a legtöbb helyi lakos VISSZA KÍVÁN TÉRNI ahelyett, hogy a dzsihádistákkal távozott volna!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑