Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Al-Nuba hegyeit, közben a a megszállók Törökországba vonulnak vissza

2015. 12. 18.

Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára (Köztársasági Gárda) együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szourija) teljesen ellenőrzésük alá vonták Al-Nuba hegyeit az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a “Szír Szabad Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek fegyvereseivel vívott egy hétig tartó összecsapásokat követően.

A 103. Dandár kötelékében Észak-Lattakiában dolgozó egyik harctéri tudósító szerint a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták az Al-Nuba hegyeihez tartozó összes magaslati pontot, amikor a Dzsabhat Al-Nuszra terroristáinak védelmi vonalai összeomlottak; emiatt a megszálló terroristák arra kényszerültek, hogy észak felé (Törökországba) visszavonulva elkerüljék a kormányerők előretörő katonáit.

Al-Nuba hegyei a Turkmani-hegység (Dzsabal Turkmani) és a Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) között emelkednek Lattakia tartomány északkeleti végében; ezeket a hegyeket eddig “iszlamista lázadók” (értsd: vahhabita terroristák) ellenőrizték, különösen a Turkmanni-hegységet, amely közvetlenül határos Törökországgal.

A Szíriai Fegyveres Erők nyilvánvalóvá tették, hogy a masszív Lattakia tartományi offenzívájuk elsődleges célja, hogy lezárják a török határt és Idleb tartomány Lattakia felőli határát egyaránt. Nem maradhat átjárási lehetőség az Al-Kaida (Al-Nuszra Front) és az FSA terroristái számára.

A mostani észak-lattakiai siker nagy része köszönhető az Orosz Légierő által végrehajtott pontos légi támadásoknak; ezek a csapások megsemmisítették a megszálló terroristák védelmi vonalait.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑