Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az ISIS terrorszervezet utolsó erősségét Homsz tartományban

2017. 08. 07.

Al-Szukhanah felszabadult

Hetekig tartó kemény összecsapások fizetődtek ki a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei számára, amikor végül elfoglalták Al-Szukhanah várost, az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet utolsó erősségét Homsz tartomány keleti részén.

Az ISIS terroristák elmenekültek a megerődített településről, miután több tucat társukat elvesztették a szíriai kormányerők elleni összecsapásokban, akik azt megelőzően elfoglalták a város feletti stratégiai magaslatokat.

Azonban csak ma történt meg, hogy egy katonai forrás hivatalosan is bejelentette a város teljes felszabadítását. A bejelentés azután történt, amikor a csapatok átkutatták a települést és hatástalanították a terroristák által hátrahagyott robbanószerkezeteket.

Nem állnak le a harcok – a szíriai kormánycsapatok tovább nyomulnak előre Szukhanahtól délre

A szíriai kormányerők és a szövetséges paramilitáris egységek felszabadították Tal Abu Kullah, Zuhur Radzsm Al-Kunn és Tulul Al-Milih térségét az ISIS terroristák uralma alól a nem rég felszabadult Al-Szukhanah város közelében, Homsz tartomány keleti peremén. A szíriai kormánycsapatok jelenleg a Dubajat-gázmező irányába törnek előre annak érdekében, hogy biztosítsák Szukhanah keleti oldalát és lerövidítsék a térségbeli fronvonalat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑