Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2016. 08. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah számos pontot foglaltak el Dél-Aleppoban

2016. 08. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni ellenállás Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsaba iraki paramilitáris egység támogatásával, csütörtökön új támadást indított Aleppo tartomány déli részén, megrohamozva a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) terrorista koalíció által megszállt Al-Karasszi falut.

A Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik a Huwajz irányából indított támadásuk során megpróbáltak a keleti oldalon betörni Al-Karassziba; azonban a Dzsaish Al-Fatah terroristáinak irányított páncéltörő rakétái miatt nem tudtak nagyon messzire előrehaladni.

A Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik első rohamában egy harckocsijuk megsemmisült, amikor megpróbált áttörni a Dzsaih Al-Fateh terrorista szövetség védelmi vonalán.

Az Al-Karasszi elleni támadáson kívül a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik szintén különálló támadásokat hajtottak végre Tal Szanurabatnál és Al-Amarijah körzetben Aleppp városán belül.

Egy aleppoi katonai forrás szerint a Dzsaish Al-Fatah koalíció három harctéri parancsnokát vesztette el az Al-Karassziban vívott csata során; ezeket a vezéreket “Abu Mohammad Al-Naszhimi”, “Abu Ahmad Al-Szouri és Abu Al-Baraa Al-Hamwi” néven azonosították.

Al-Karasszi elfoglalását követően a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik a jelentések szerint megszerezték Amarah falut és az Amarah dombot, miután heves összecsapásokat vívtak a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege) koalíció terroristái ellen , amelyek során számos vahhabita fegyveres vesztette életét.

A Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik jelenleg Khalszah falut támadják, amelyeket a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei idén májusban szálltak meg.

A kormányerők mostani offenzívája egy kísérletnek tűnik arra, hogy elzavarják a Dzsaish Al-Fatah koalíció terroristáit és visszafoglalják az elmúlt néhány hónapban elvesztett területeket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑