Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 29.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei erőket vontak össze Palmyrától nyugatra

2016. 12. 29.

Nagy csata dúl a Palmyrától (Tadmurtól) nyugatra lévő térségben, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek 7000 főnél több katonája készülődik, hogy kiüldözzék az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorenitás zsoldosseregét a történelmi városból és a környékbeli szénhidrogénmezőkről.

Miután az “Iszlám Állam” terrorentitás dzsihádistái képtelenek voltak elfoglalni a T-4 (Tijasz) Katonai Repülőteret Kelet-Homszban, a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah olyan helyzetbe fognak kerülni, hogy nagy erejű ellentámadást indítsanak több irányból, nagyobb részt észak felé előrenyomulva az Al-Mahar, Dzsazal és az Al-Shaer gázmezők felé és egészen keletre a történelmi Palmyra városáig.

Ezt a főbb hadműveletet nem más egység, mint a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” fogják vezetni és bajtársaik a Sivagati Sólymok Dandárból (Liwa Szukkur Al-Szahra), a libanoni Hezbollah és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység támogatni fogják.

Miközben Palmyra nem számít hadászati jelentőségűnek, az északra lévő gázmezők nélkülözhetetlenek a szíriai kormányzat számára, hogy több millió polgárt szerte az országban el tudjon látni fűtőanyaggal.

Amióta az ISIS terrorentitás elfoglalta a Palmyrától északra lévő gázmezőket, üzemanyaghiányt jelentenek az egész országból, megnehezítve a hétköznapi életét sok szíriainak a téli hidegebb időszakban.

A Szíriai Arab Hadsereg kiemelt és elsődleges feladata a gázmezők visszafoglalása az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyvereseitől, hogy minél előbb feltölthetőek legyenek a fűtő és üzemanyag tartalékok ezekben a téli hónapokban.

palmyra-2016-12-28

A Szíriai Arab Hadsereg kedden kiszorította az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorentitás fegyvereseit a Palmyrától nyugatra lévő térségből, megtámadva a dzsihádisták védelmi vonalát a T-4 Katonai Repülőtértől keletre.

A Szíriai Köztársasági Gárda 800. Ezrede vezetésével, a Szíriai Arab Hadsereg további 10 kilométer széles területsávot foglalt el keletre a T-4 Katonai Repülőtértől, amely a legnagyobb térségbeli előretörésüknek bizonyult az elmúlt tíz nap során.

Egy kelet-homszi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg azután hajotta végre az említett műveletet, hogy az “Iszlám Állam” nevű entitás terroristái képtelenek voltak áttörni a T-4 szivattyúállomás védelmi övezetének nyugati falain. Ez a létesítmény közvetlenül keletre helyezkedik el a T-4 (Tijasz) Légi Támaszponttól.

Az ISIS terrorszervezet vezetése és megbízóik még mindig nagyon elszántak, hogy elfoglalják a T-4 Katonai Repülőteret annak a ténynek ellenére, hogy mostanáig képtelenek voltak bármely számottevő területet megszerezni a légi bázis körül.

Miközben az ISIS terroristák folytatják ezt a kudarcot vallott műveletet, a Szíriai Arab Hadsereg el van foglalva, hogy tovább növelje a személyi állomány létszámát ezen a fronvonalon, amikor egy masszív ellentámadásra készülődik az új év elején.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑