Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg a nagy veszteségek ellenére is folytatja a műveleteket Palmyrában

2016. 03. 16.

Keddre kiderült, hogy ez az egyik legvéresebb nap a Szíriai Arab Hadsereg számára, a Palmyra (Tadmur) történelmi városáért vívott csatában, amikor a hadsereg folytatta a katonai műveleteket az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellen a sivatagi frontvonalon. – közölte az almasdarnews.com

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai Al-Dawah falunál kezdték a támadásukat, Nyugat-Palmyrában, ahol összecsaptak ugyanazokkal az ISIS terroristákkal, akik ellen három napja harcolnak.

térkép

Egy Palmyra közeli katonai forrás szerint, a Tigris Alakulatok és szövetségeseik egy közelebb vannak Al-Dawah teljes megtisztításához, nagy részben a Szíriai Arab Légierő ISIS ellenes, folyamatos légi csapásainak köszönhetően.

A forrás hozzátette, hogy az Orosz Légierő szintén részt vesz a csatában; ezt jelentette a “Tigris Alkulatok” hivatalos facebook oldala is.

.

Északra Palmyrától, a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály, 67. Dandára a jelentések szerint ma reggel tovább nyomult a Liwa#550 bázisig, súlyos összecsapásokat vívva az ISIS terroristák ellen.

Az előrehaladásuk ellenére a Szíriai Fegyveres Erők kivették részüket a személyi veszteségekből, közöttük számos katona a Palmyra környékén ma végrehajtott műveletben halt hősi halált.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑