Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 03. 11.

A Szíriai Arab Hadsereg gyakorlatilag három részre vágta a kelet-gouthai katlant (képek, videó)

2018. 03. 11.

Szír katonai hírforrások számoltak be róla, hogy a Szíriai Arab Hadsereg ostromzárba vonta a vahhabita militánsokat Harasta településen, Kelet-Goutha régióban a fővárostól keletre.

A művelet, ami a sikerhez vezetett pénteken kezdődött, amikor a 4. Gépesített Hadosztály támadó egységei észak felé haladva, elfoglalták az ellenség kezén maradt utolsó épületeket és gazdaságokat a Haraszta és Duma közötti főútvonal mentén. A Keilani üzemanyagtöltő állomás (a főút mellett) volt az előretörés célpontja.

Miközben a tüzérségi eszközeik hatókörébe vonásával gyakorlatilag ostromzárba vonták a militánsokat, a 4. Hadosztály csapatai hamarosan a végső roham megindítására készülődnek, hogy összeköttetést létesítsenek a Szíriai Arab Hadsereg Meszarababan és a harasztai Harcjármű Bázison állomásozó alegységeivel, ezzel befejezik a teljes szárazföldi bekerítést.

Szír harckocsik bevonulnak Meszrababa:

Egy kis pihenés a következő akció előtt:

Néhány órája Meszraba Tigris Alakulatok általi elfoglalásával a Szíriai Arab Hadsereg gyakorlatilag három részre vágta szét a kelet-gouthai katlant (tüzérségi kontrollt a fizikai összeköttetés megteremtését segíti a kormányerők csapatai között).

.

Orientalista.hu –  Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑