Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg hadműveletbe kezdett a Nuszra Front ellen Dél-Hamaban

2016. 03. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg megrohamozta Kantara falut egy műveletben, amely a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák sikertelen offenzíváját követte a kormányerők kezében lévő szomszédos Tall Ad-Dirrah falu ellen ma. – közölte az almasdarnews.

Az Al-Masdar hírújság egyik informátora szerint négy másik Al-Kaida terrorista halt meg ezen az éjjel, a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet több tucat sebesültjén kívül, akik ma Tall Ad-Dirrah mellett sebesültek meg. A továbbiakban úgy tűnik, a kormányerők, a Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya, a “dzsihadista” megszállók kezén lévő Kantara falu elfoglalására törekszenek, mert ez a helység fenyegeti a kormányerők által ellenőrzött Hama és Szalamija közötti országutat.

Hama20-3-2016

A másik oldalon a Szíriai Arab Hadsereg két katonája halt hősi halált és kilenc megsebesült az éjszakai harcokban. A jelentések szerint a legtöbbjük nagyon fiatal sorkatona vagy már idősebb harcos volt. Eközben a Szíriai Arab Hadsereg Tall Ad-Dirrahban települő tüzérosztálya folyamatosan tűz alatt tartja a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) fegyveresek állásait és orosz vadászbombázók légi támogatását is kérték a Kantara elleni offenzíva folytatására.

Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei képesek lesznek elfoglalni Kantara falut a Dzsabhat Al-Nuszra terroristáktól, akkor ez további előrenyomulást tesz lehetővé déli irányba a stratégiai Al-Asszi folyó mentén, Homsz tartomány északi részén, ahol az “iszlamista” (értsd: vahhabita terrorista) megszállók szintén jelen vannak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑