Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg helyreállítja az ellenőrzést több térség felett Hama, Lattakia, Aleppo tartományokban

2015. 10. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők Főparancsnokságának hivatalos közleménye.

A Szíriai Arab Hadsereg és a  Fegyveres Erők Főparancsnoksága nyilatkozatban jelentette be, hogy a Fegyveres Erők és a hadsereg ellenőrzésük alá vonták a Szabad Zónát Aleppo városában, valamint 13 várost és falut Hama és Lattakia tartományokban.

A nyilatkozat közli, hogy a hadsereg és a Fegyveres Erők különböző hadosztályai, a légierő, a rakéta és tüzér egységek összpontosított tűztámogatásával említésre méltó és jelentős eredményeket értek el a hadműveleteikben Hama tartomány északi területén.

A főparancsnokság közleménye szerint a Fegyveres Erők ellenőrzésük alá vonták Kafr Nabudah, Atszhan, Kubejbat, Marakaba, Um Harten, Szekik, Tal Szikik, Tal Al-Szakher és Al-Basha településket Hama tartomány északi területén.

A nyilatkozat közlölte, hogy a hadműveletek a Hama tartomány és Idleb tartomány közötti közigazgatási határon sok megszálló terrorista likvidálását eredményezték, több páncélozott jármű és lőszerraktár semmisült meg Al-Tamanaa-ban, Szekikben és Tal Szikikben; ezenkívül öt gépfegyverrel ellátott terepjáró és három amerikai gyártmányú BGM-71 TOW páncéltörő rakéta indító komplexum semmisült meg Um Hartenben.

A főparancsnokság közölte, hogy a hadműveletekben ezeken kívül a terroristák több vezetési pontja, fegyver és lőszerraktára megsemmisült Maraat Al-Numan, Szarkvib, Hajszh, Mahambel, Tal Teral településeken, keletre és nyugatra Al-Tamanaa-tól, nyugtra Szekiktől, délre Khan Shejkhuntól, Al-Latminahtól, Habbit és Kafr Nabudah településeken. Miközben 20 darab terroristákat, fegyvereket, hadfelszerlést szállító járműveket foglalt le a Hadsereg keletre Tal Szikiktől.

Lattakia tartomány északi részén a hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták Dzsub Al-Ahmar és Kafr Dalbeh településket, ezenkívül a Katef Dzsuret Al-Batikh dombságot és Ruwajszet Khandakk Dzsamot, közölte a Fegyveres Erők nyilatkozata hozzátéve, hogy a Hadsereg egységei folytatták az előrenyomulást és ellenőrzésük alá vonták Szalma város délkeleti szektorát.

A főparancsnokság szóvivője elmondta, hogy a hadsereg ezenkívül vahhabita terroristák vezetési pontjait és összpontosuló csoportjait támadta Tal Asz, Ruwajszet Al-Kubur, Szama, Meluhet és Katef Ghadr településeken Lattakia tartomány északi részén.

A nyilatkozat kitért rá, hogy a hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták az egész Szabad Zónát Aleppo tartományban miután súlyos veszteségeket okoztak az ISIS terroristáknak és közvetlenül összpontosított csapásokat mértek a terroristák állásaira a Kwejersz légi támaszpont körül, megerősítve a terroristák vezetési pontjainak, fegyver és lőszerraktárainak, valamint felfegyverzett járműveiknek megsemmisülését.

A főparancsnokság kijelentette, hogy a nagy kiterjedésű szárazföldi hadműveletek kezdete óta légi és tüzérségi támogatással elért sikerek a megszálló vahabita terrorszervezeteknek súlyos veszteségeket okoztak, morális tartásuk összeomlott és nagy tömegekben menekülnek a török-szíriai határ felé.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

,
Back to Top ↑