Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 10. 06.

A Szíriai Arab Hadsereg Majadin közelében mért csapást az ISIS terrorszervezetre (videó)

2017. 10. 06.

A terrorizmus ellen harcoló erők útjában álló fő akadály „… Szíriában nem a terroristák katonai képességei, hanem a külső támogatás…” amit az Egyesült Államok nyújt, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konashenkov vezérőrnagy október 4-én.

Hozzátette, hogy az Orosz Fegyveres Erők figyelmeztették amerikai partnereiket, hogy az orosz csapatok bármilyen lehetséges terrorista támadást visszavernek, amelyek azokról a területekről érkeznek, ahol az „USA katonai egységei” települnek.

Konashenkov elmondta, hogy az ISIS terrorszervezethez tartozó 300 fegyveres, akik állítólag elfoglalták Al-Kariataint, Rubkan településről érkeztek, légi felderítés útján szerzett koordinátákat felhasználva és elkerülve a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrző pontjait.

A helyzet Al-Kariatainban továbbra is bonyolult maradt a szíriai kormányerők zajló tisztogató műveletei ellenére.

Az Orosz Légierő légi támadásokat hajtott végre a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida/Dzsabhat Al-Nuszra) terrorszervezet vezéreinek találkozóhelye ellen, likvidálva 12 harctéri parancsnokukat, valamint súlyosan megsebesítve a terrorista koalíció első számú vezetőjét, Abu Muhammad Al-Dzsulanit, közölték ma az Orosz Fegyveres Erők.

A minisztérium hozzátette, hogy legalább 50 fő fegyveres is meghalt a légi csapásokban.

Ugyanazon a napon a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet médiaszárnya tagadta az orosz bejelentéseket Dzsulani állapotáról és azt állították, hogy „jó állapotban van és teljesen képes végrehajtani a rábízott kötelezettségeket”. Azonban képeket nem közöltek.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Um Kaddamah, Ard Hamirah falvakat és elérte Az-Zabarit az Euphrates-folyó völgyében, lőtávolságra közelítve meg Al-Majadin várost, ami az ISIS terrorszervezet legnagyobb megmaradt erőssége a térségben.

A szíriai kormánypárti források szerint Al-Majadin felszabadítása lehetővé fogja tenni a hadseregnek, hogy átkeljen az Euphrates-folyón az Omar olajmező közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az ISIS terrorszervezet támadását Szukhanah és Tulul AL-Hajl közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑