Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg megközelíti az ISIS terrorszervezet Nyugat-rakkai erősségét (képek, videók)

2017. 06. 18.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet helyzete egyre súlyosbodik Al-Rakka tartomány területén, ahogy a Szíriai Arab Hadsereg megközelíti a hadászati fontosságú Raszafa települést.

Szombaton kora reggel a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai legalább 14 települést szabadítottak fel Al-Rakka tartomány nyugati részén, megközelítve a raszafai kereszteződést és a közeli települést.

Még tovább rontva a megszálló vahhabita terrorszervezet, az ISIS helyzetét, a Szíriai Arab Hadsereg Raszafaig tartó előrenyomulása után 125 kilométer távolságra van Deir Ezzor városától, ami kevesebb, mint a Palmyrától keletre haladó kormánycsapatoké.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai útban Rakka felé | Fotó: Syrian Reporters _ مراسلون سوريون

A Szíriai Arab Hadsereg mostani előretörése egy időben zajlik az amerikai támogatású “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF: a kurd többségű YPG vezette milíciák) Rakka városa elleni ostromával.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah tovább nyomul előre Deir Ezzor felé

 

A Szíriai Fegyveres Erők szombaton folytatták hadműveleteiket a stratégiai Arak-gázmező közelében, Homsz tartomány keleti részén, több irányból megtámadva az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet védelmi állásait.

A Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzorban harcoló alakulatai | Fotó: Syrian Reporters _ مراسلون سوريون

A libanoni Hezbollah és a hazara Liwa Fatemijjun paramilitáris egységek támogatásával, a Szíriai Arab Hadsereg a Dzsabal Tadmurijah hegycsúcson támadta meg az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás védelmi állásait, ahol több óráig tartó összecsapás tört ki.

A 11. Páncélos Hadosztály parancsnoksága szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek ma felszabadították a Dzsabal Tadmurijah hegycsúcsot, miközben szintén elfoglalták a Szid Arak és a Hafnah olajkutakat, amelyek az Arak-gázmező közelében fekszenek.

Jelenlegi állás a palmyrai frontvonalon. A vörössel jelölt részek a kormányerők által már felszabadított területek. | Forrás: Syrian Reporters _ مراسلون سوريون

A mostani területi nyereséggel a Szíriai Arab Hadsereg közel áll hozzá, hogy teljesen tüzérségi eszközei hatósugarába vonja az Arak-gázmező körzetét, ami az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet teljes kivonulásához vezet a térségből, a csapásoknak kitett védelmi állásaik miatt.

A Szíriai Arab Hadsereg rövid szünet után folytatja offenzíváját Daraaban, végezve a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet (Al-Kaida Szíriában) és az FSA több tucat fegyveresével

Füst száll a látóhatáron, amikor tüzérségi lövedékek és aknavető gránátok csapódnak be a Daraa tábor, a korábbi palesztin menekülttábor területére. A Szíriai Arab Hadsereg gépesített alegységei vissza tudták foglalni a menekülttábor felét, miközben folyamatosan támadják a vahhabita terroristákat Daraa Al-Balad kerületben. A jelentések szerint több tucat ellenséges vahhabita militáns halt meg az offenzíva eredményeként. A Szíriai Arab Hadsereg alegységei tovább fognak nyomulni a Tarik Al-Szad kerületbe, hogy kettészakítsák a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista szövetség (Al-Kaida) védelmi vonalát az Al-Maniszhijah kerületben, jelentették helyi források.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑