Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 04. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg megszálló fegyveresek állásait lövi Idleb tartományban és körzetében

2020. 04. 05.

Április 3-án a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásokkal sújtotta dzsihádista fegyveresek állásait Idleb tartományban és a környező területeken, válaszul a tűzszüneti megállapodás mostanáig történt megsértésére.

Úgynevezett “ellenzéki” források szerint a tüzérségi csapások célpontjai Al-Bara, Fatterah és az Al-Zawijah hegynél fekvő Kanszafra településeken állomásozó militáns erők voltak Idleb tartomány déli részén.

Szélsőséges dzsihádista fegyveresek, főleg akik az Al-Kaida terrorhálózat részét képező “Wa Harid Al-Muminin” nevű műveleti központhoz tartoznak, számos támadást hajtottak végre a Szíriai Arab Hadsereg csapatai ellen Idleb tartomány területén. Ezek a támadások a március 5-én Oroszország és Törökország által kialkudott tűzszüneti megállapodás nyílt megsértését jelentik.

A dzsihádista csoportok nyílt fegyveres agressziója arra készteti a szíriai kormányerőket, hogy megerősítsék állásaikat az Idleb tartomány területén és körzetében húzódó összes frontvonalon. A hírhedt egy személyes londoni propaganda szervezet, a “Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja” (SOHR) szerint a szíriai kormánycsapatok újabb erősítése érkezett meg a térségbe április 3-án.

“A csapaterősítés a frontvonal számos részére megérkezett, Kafr Nabel, Hizarin, Al-Fatterah és más helyszínekre az Al-Zawijah-hegy körül Idleb tartomány déli részén.” – közölte a megfigyelő “csoport”.

Miközben a tűzszünet Idleb tartomány nagyobb részén hatályban van, Törökországnak továbbra is végre kellene hajtani kötelezettségeit, amit a március 5-én aláírt megállapodásban vállalt, hogy újra megnyissa az M4 jelű országutat. A mostani fejlemények újabb összecsapáshoz vezethetnek a Szíriai Arab Hadsereg és a török erők, valamint Erdogan Al-Kaida terrorista szövetségesei között.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑