Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 02. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége militánsok állásait lövi Hama, Idleb és Aleppo tartományi frontvonalakon

2019. 02. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg számos, militánsok megszállta települést vett tűz alá Hama, Idleb és Aleppo tartományokban, közölte február 2-án a londoni székhelyű “Emberi Jogok Megfigyelő Központja” (SOHR) szervezet.

A dzsihádista körökkel kapcsolatban álló megfigyelő csoport szerint a tüzérségi csapások Al-Lataminah, Kafr Zita és Al-Zakah településekre irányultak Hamaban és Al-Zijarah ,Kaszabijah településekre Idleb tartományban és Khalszar Aleppoban. Polgári személyek nem haltak meg és nem sebesültek meg a tüzérségi tűzben.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) beszámolt róla, hogy a tüzérségi csapások válaszok voltak az orosz-török demilitarizált zóna egyezmény újbóli megsértésére. A szíriai állami hírügynökség szerint az egyezmény megsértését számos beszivárgási kísérlet jelentette a Hama tartomány északi részén húzódó frontvonalon.

A demilitarizált övezetről szóló megállapodás értelmében a szélsőséges dzsihádista fegyvereseknek el kell hagyniuk a 15-20 kilométer szélességű övezetet Idleb tartomány körül. Ezenkívül a militánsoknak ki kell vonniuk nehézfegyverzetüket a zónából.

A militáns csoportok még nem tartották be a megállapodást és mostanáig Törökország sem tett komoly lépéseket, hogy kikényszerítse az elfogadását. A másik részről Oroszország és szövetségei sem tűntek elszántnak, hogy katonai megoldást alkalmazzanak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑