Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 01. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte a terroristák támadását Dél-Idlebben (videók)

2018. 01. 18.

A hadi helyzet Idleb tartomány keleti részén gyorsan sokkal bonyolultabbá vált a szíriai kormányerők számára, a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és az ISIS terrorszervezethez átállt dzsihádisták egyaránt nyomást gyakorolnak a Szíriai Arab Hadseregre és szövetségeseire.

Január 15-én az ISIS terrorszervezethez átállt fegyveresek egy tucatnyi falut foglaltak el délkeletre az Abu Al-Duhur légi bázistól délkeletre, valamint számos rajtaütést hajtottak végre a szíriai kormányerők ellen Uwajdzsat Kana és Raszm Khuszhuf térségében.

Ettől függetlenül folytatódtak a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció és a Szíriai Arab Hadsereg közötti összecsapások Niha, Abu Omar, Atszhan, Sham Hawa, Szallumijah, Tal Khaznah településeken és a közeli pontokon. A szíriai kormánycsapatok ellentámadást indítottak, hogy visszaverjék a Hajat Tahrir Al-Sham fegyvereseinek térségbeli offenzíváját, január 16-ra a kormányerők már visszafoglaltak több körzetet, közöttük Atszhant.

Aleppo tartomány déli részén a szíriai kormánycsapatok elfoglalták Hawbart, Abu Ruwajdzsot és benyomultak Marhamijahba és Tal Shahidba.

Szíriai kormánypárti források szerint a kormányerők 30 katonája halt hősi halált és 2 gépjárműve megsemmisült a mostani összecsapásokban, főleg a hadsereg Abu Al-Duhurtól délnyugatra rögtönzötten kiépített állásai elleni ellenséges rohamokban.

Szíriai Páncélos Vadászok egy 9M113 Konkurz irányított páncéltörő rakétával semmisítették meg a terroristák egy járművét, ami a hadsereg állásai felé közeledett Aleppo tartomány déli részén:

Az ISIS terrorszervezet mostani támadásai és a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció zajló ellentámadása azzal fenyeget, hogy elvágja a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak az Abu Al-Duhur légi bázistól délre települt alegységeit az Észak-Hamaban állomásozó kormányerőktől. A Szíriai Fegyveres Erők további erősítéseket küldtek a térségbe, hogy megakadályozzák az ellenség ilyen törekvéseit.

Az ISIS terrorszervezethez átállt dzsihádista csoportok gyors térségbeli terjeszkedése azt mutatja, hogy egyre több és több úgynevezett „mérsékelt felkelő” cseréli le az addigi Al-Kaidás vagy FSA zászlóját az „Iszlám Állam” fekete zászlójára és csatlakozik hozzá Idleb tartomány keleti részén és Északkelet-Hamaban. Ez a tény még egyszer felfedi a nyugati hatalmak és a tömegmédia által „mérsékelt ellenzéknek” nevezett militáns csoportok valódi arcát Idleb területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,




Back to Top ↑