Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 21.

A Szíriai Arab Köztársaság Honvédelmi Minisztériumának nyilatkozata az Al-Haszakahban történő incidensekről

2016. 08. 21.

A “Kurd Munkáspárt” katonai szárnya utóbb kiterjesztette provokatív műveleteit Al-Haszakah városában; ahol kormányzati intézményeket támadtak meg, olajat és pamutot tulajdonítottak el, akadályozták az állami iskolák működését és az egyetemi vizsgákat, polgári személyeket raboltak el, káoszt okoztak és megfélemlítették a polgári lakosságot.

Cselekedeteik veszélyes szintet értek el, amikor körbevették Al-Haszakah városát és polgári lakónegyedeket, a Nemzetvédelmi Erők és a hadsereg állásait tüzérségi eszközökkel és harckocsikkal lőtték, amelynek során polgári személyek és katonák vesztették életüket.

A szíriai kormány minden erőfeszítése ellenére, amelyet a városbeli helyzet enyhítésére tett, hogy helyreállítsa a békét, a “Kurd Munkáspárt” nem működött együtt a békítési kísérletekben, folytatta provokatív cselekedeteit, valamint megpróbálta teljesen ellenőrzése alá vonni Al-Haszakah városát. Ennek eredményeként a Szíriai Arab Hadsereg megtorlásul csapásokat mért az ellenséges tűzelőállásokra és azokra a fegyveresekre, akik civilekre támadtak.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága nyomatékosította, hogy a szíriai katonák és szíriai polgári személyek elleni támadásokat Al-Haszakahban kizárólag a “Kurd Munkáspárt” katonai szárnya követte el, amelynek nincsenek szíriai szervezetek a soraiban; és ugyanakkor megerősítette, hogy a Szíriai Fegyveres Erők minden támadást és provokatív cselekedetet megtorolnak minden rendelkezésre álló eszközzel függetlenül attól, hogy honnan indultak; és nem sajnálja az erőfeszítéseket, hogy csökkentse a feszültséget és helyreállítsa a Szíriai Arab Köztársaság egységét és biztonságát.

– Damaszkusz, 2016. augusztus 19. A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága   وزارة الدفاع في الجمهورية العربية السورية

 Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑