Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2015. 07. 16.

A szíriai ellenzék bírálja a magyar hatóságok „embertelen bánásmódját” a menekültekkel (videofelvétel)

2015. 07. 16.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns csoport, szerint a magyar hatóságok embertelen módon bánnak a Magyarországra érkező menekültekkel.

Az „ emberi jogok védelme” mögé bújó, valójában a szíriai szélsőséges szervezetek szócsöveként működő emigráns csoport azzal vádolja a magyar hatóságokat, hogy szándékosan fogják el az országban áthaladó menekülteket, hogy ne érjék el a nyugat-európai országokat, ezzel Budapest milliárdos nagyságú támogatásokat tud lehívni Brüsszeltől azzal az indokkal, hogy el kell látnia a menekülteket.

Az Assad ellenes alraddar.com egy youtube-s videóra hivatkozva írt cikket a magyar rendőrök „brutális „ fellépéséről.

.
Az internetes oldal szerint a magyar rendőrök erőszakot használva kényszerítik a szíriai menekülteket, hogy  engedjék az ujjlenyomatuk rögzítését.  Állításuk szerint valahol Magyarország területén egy sportközpontba tartják fogva a menekülteket addig ameddig önként nem igazolják a származásukat és nem írják alá a regisztrációs nyomtatványokat.

A szíriai ellenzék szerint a magyar rendőrök embertelenül bánnak a menekültekkel

Szíriai ellenzéki aktivisták szerint, a magyarok megsértik az emberi jogokat, mivel nem biztosítják a menekülteknek az a jogok, hogy ők választhassák meg melyik  európai országban akarnak menedék jogot kérni.

Az alraddar szerint a menekülteknek nem éppen egy vonzó célállomás Magyarország, mert gyenge a gazdasága, rossz minőségű a szociális hálózata és a támogatások(segélyek) is a töredéke amit a nyugati államok biztosítanak.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑