Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 13.

A Szíriai Fegyveres Erők megelőző támadást indítottak a Nuszra Front ellen, miközben lezuhant egy szíriai vadászgép – VIDEÓ

2016. 03. 13.

A Szíriai Arab Légierő megelőző légi támadásokat indított “iszlamista” (értsd: vahhabita terrorista) fegyveresek ellen Hama tartomány északi részén, megakadályozva egy nagy méretű támadást, amelyet a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen terveztek.

A szíriai katonai felderítés alegységei Al-Mughairban (17 kilométerre északra Mardeh városától) észlelték, hogy nagy létszámú Al-Kaida fegyveres, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsund Al-Aksza frakciókból, mozgolódnak kis és közepes kaliberű fegyverzettel a három közeli faluban: Kafr Nabudah, Dzsabrija és Al-Banah helységekben, ahol hirtelen támadásuk volt várható.

Feladata végrehajtása közben egy szíriai MIG-21 vadászgép közvetlenül azután zuhant le, hogy bombázta a körzetben lévő “iszlamista” fegyveresek állásait.

Miközben “iszlamistákhoz” közel álló aktivisták azt jelentették, hogy a fegyvereseik lőtték le a repülőgépet, egy katonai forrás azt közölte az Al-Masdar híroldal tudósítójával, hogy a vadászgép technikai okok miatt zuhant le. “A hős pilóta katapultált, de tragikus módon halálos lövést kapott ejtőernyős ereszkedés közben.” – mondta a forrás.

A zuhanó repülőgépet egy “ellenzéki” aktivista (értsd: a vahhabita terroristákkal együttműködő személy) kamerával lefilmezte. Azonban a felvétel nem mutatja annak jelét, hogy légvédelmi fegyver találta volna el a repülőgépet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑