Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2018. 02. 15.

A szíriai hadműveletről tanácskozott Erdogan és Salman király

2018. 02. 15.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a Szaúd-Arábiai királlyal Salman bin Abdulazizzal vitatta meg legutóbbi Szíriában végrehajtott katonai műveleteit.

Az állami Anadolu hírügynökség közlése szerint, Erdogan kedden egy telefonbeszélgetés során elmondta Salmannak, hogy a Törökország által a szíriai Afrin tartomány ellen folytatott Olajág hadműveleteknek köszönhetősen a menekülésre kényszerült szíriai állampolgárok végre hazatérhetnek.

A két vezető kiemelte Szíria területi integritásának fontosságát és a szíriai konfliktus politikai megoldásának jelentőségét.

Ismételten kifejezték szándékukat a kétoldalú kapcsolatok megerősítése iránt. Törökország január 20-án indította el az „Olajág hadműveletet” a Szíria északnyugati részén található kurdok által uralt Afrín tartomány ellen, azzal a céllal, hogy hatástalanítsa az Egyesült Államok által támogatott kurd erőket a Kurd Népvédelmi Egységekben (YPG), avagy, abban a fegyveres csoportban, amelyet Ankara terrorszervezetnek és a törvénytelen Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szíriai ágának tekint.

A Kurdisztáni Munkáspárt 1984 óra harcol az kurd autonómia kivívásáért Törökországon belül. Az Afrin elleni török hadműveleteket Damaszkusz nem engedélyezi.

Orientalista.hu – Vivkamar Press TV

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑