Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 02. 03.

Breaking news: A szíriai hadsereg állásait bombázta az amerikai katonai koalíció

2019. 02. 03.

Február 2-án a késő esti órákban az amerikai katonai koalíció gépei megtámadták a Szíriai Arab OrientHadsereg egyik tüzérségi egységének állásait Al-Bukamal város közelében, Deir Ezzor kormányzóságban.
,,Szombaton, 2019 február 2-án 23:30-kor a nemzetközi koalíció légiereje légicsapást hajtott végre a csapataink egyik tüzérségi állása ellen, mely Al-Sukkariya körzetében tevékenykedett, Al-Bukamal várostól nyugatra. Ennek következtében egy tüzérségi állás megsemmisült és két katona megsebesült.,,
Az amerikai katonai koalíció nem kommentálta az eseményt. A koalíció általában 24 órán belül nyilatkozatot szokott kiadni az ilyen jellegű eseményekkel kapcsolatban.
A szíriai védelmi minisztérium szerint tavaly decemberben az amerikai koalíció föld-föld rakétákkal támadta a Szíriai Arab Hadsereg 21. Dandárjának állásait Al-Tanf térségében. A koalíció akkor azt nyilatkozta, hogy ők valójában az Iszlám Állam egyik parancsnokságát támadták.
A Szíriai Arab Hadsereg állásai Al-Bukamal térségében megakadályozzák, hogy az Eufrátesz folyó völgyének középső részein bekerített Iszlám Államhoz tartozó terroristák elérjék a Homsz sivatagos területein lévő, terrorista csoportok által létrehozott állásokat.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑