Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 09.

A szíriai hadsereg ellenőrzése alá vont egy stratégiai magaslatot Kelet-Aleppoban.

2016. 02. 09.

A hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták a stratégiai Barlahin magaslatot Aleppo tartomány keleti területén, miután megsemmisítették az ISIS terroristák utolsó itt maradt egységeit, közölte egy harctéri forrás vasárnap.

Korábban a Szíriai Légierő légi csapásokat mért az ISIS terroristák egyik parancsnoki központjára Rasz Al-Alam és Al-Szin falvakban Aleppo tartomány keleti területén, közölte egy katonai forrás.

A szombati légi támadások során megsemmisültek az ISIS terroristák nehéz gépfegyverekkel felszerelt gépjárművei (most is luxus kategóriás terepjárók!) az említett két faluban.

A hadsereg egységei ISIS terroristák harcállásait és gépfegyverekkel felszerelt gépjárműveit semmisítették meg Al-Tajbeh és Dzsub Al-Szafa falvakban Aleppo tartomány keleti részén, miközben más katonai egységek súlyos személyi veszteségeket okoztak a terroristáknak és sok lőszerkészletüket megsemmisítették Manbedzs városban, 80 kilométerre, északkeletre Aleppotól.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta Al-Khalidijaht Aleppo tartomány déli területén.

Al-Khalidiyah-6Szombat éjjel Aleppo tartomány déli részén a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály, 43. Dandára szoros együttműködésben a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF), a Khataib Al-Baath alegységeivel (Baath Zászlóaljak) és a kormányhű palesztin ellenálló szervezetettel, a Jeruzsálemi Dandárral (Liwa Al-Kudsz) teljesen ellenőrzésük alá vonták a kiemelten fontos fekvésű Al-Khalidijah települést az Aleppo-Damaszkusz autópálya (M-5 országút) mentén,

Egy dél-aleppoi harctéri tudósító szerint a Szíriai Fegyveres Erők és a szövetségeseik nagy erejű ellenoffenzívába kezdtek a stratégiai Khan Tuman városában lévő állásaikból kiindulva a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki, a Liwa Szukkur Al-Sham, a Harakat Ahrar Al-Sham megszálló terrorista szervezetek fegyveresei ellen, likvidálva számos vahhabita terroristát mielőtt a maradékuk elemenekült Al-Khalidijahból délre.

Miközben az “iszlamista lázadók” maradéka kivonult délre Al-Khalidijahból a Szíriai Arab Hadsereg műszaki alegységeinek tűzszerészei átkutatták útszéli robbanószerkezetek és gyalogsági aknák után a területet, mielőtt szombat este beengedték volna a faluba a kormányerőket.

Miután az aknamentesítés befejeződött a Szíriai Arab Hadsereg egysége 48 óra távollétet követően újra beléptek a településre.

A szombat esti vereségüket követően az “iszlamista” megszállók még egyszer el vannak vágva a korábbi utánpótlási vonaluktól a Damaszkusz-Aleppo autópályán, arra kényszerülnek, hogy időszakosan használható utakat vegyenek igénybe az Aleppo keleti negyedeiben rekedt cimboráik ellátására.

Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah Kiffin településig nyomult előre Észak-Aleppoban

Kiffeen

Kiffeen

Vasárnap éjjel a Szíriai Arab Hadsereg (köztársasági Gárda) 154. Dandára a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Hezbollah és számos iraki önkéntes paramilitáris egység támogatásával előrenyomultak a kis Kiffin faluig, Aleppo tartomány északi területén miután véres összecsapásokat vívtak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Dzsaish Al-Mudzsaheddin, a Harakat Ahrar Al-Sham (Iszlám Front) és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezetek fegyvereseivel.

A Szíriai Fegyveres Erők és a szövetségeseik azután törtek előre Kiffin településig Észak-Aleppoban, miután elfoglalták a nem rég visszavett Majer faluból az odáig vezető utat; az említett térség sokáig kiinduló pontként szolgált a megszálló terroristák számára, hogy támadásokat hajtsanak végre és válogatás nélkül tűz alatt tartsák Al-Zahra és Nubl lakónegyedeit.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők és a szövetségeseik elfoglalják Kiffint a vahhabita terroristáktól, kifejezetten képesek lesznek rá, hogy kiterjesszék ellenőrzésüket kelet felé, Ahrasz és Tal Rifat helységekig, amelyek a “felkelők” erődítményeinek számítanak; ezek a falvak a legfontosabbak a terroristáknak, mert hozzáférést biztosítanak a török határszakaszoz, valamint Mare és Azaz városokhoz Észak-Aleppoban.

A Szíriai Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya és a szövetségesei folytatták offenzívájukat Kiffin és Bajjanun településeken belül ma reggel, amikor a mai nap még több területet foglaltak vissza az “iszlamista felkelőktől” (értsd: a megszálló terroristáktól).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑