Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 23.

A szíriai hadsereg stratégiai fontosságú hegyláncot foglalt el Északkelet-Lattakiában

2015. 12. 23.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára elfoglalta Lattakia tartomány északi területének az egyik legfontosabb körzetét az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és az FSA terrorszervezetek “iszlamista lázadóival” vívott több napos összecsapásokat követően.

Ez a kiemelt fontosságú körzet egy hegylánc, amely a nagyobb Szalma település és Kabani közötti hegyeket köti össze Idleb tartomány határa közelében.

Vasárnap reggel a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és szövetségesei: a Nemzetvédelmi Erők Kurdaha városi egysége, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya és a Szíriai Ellenállás (Mukkawama Szourija) elfoglalták a hegytetőre épült kis Jakubar falut, amely a Kabani és a Szalma közötti úton van a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad).

Jakubar elfoglalásán kívül a Szíriai Fegyveres Erők sikeresen megvédték a korábban elfoglalt Ikko falut miután a vahhabita terroristák több kísérletet tettek a visszafoglalására a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandárától és a Nemzetvédelmi Erőktől.

A Kabani és Szalma közötti hegylánc feletti ellenőrzés megszerzésével a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és a szövetségesei elkezdik bekeríteni mindkét települést annak érdekében, hogy elvágják a megszállók minden ellátási útvonalát.

Talán a Szíriai Fegyveres Erőknek ez a legfontosabb offenzívája jelenleg Lattakiában, hogy elzárják a török határt a Turkmani-hegységtől (Dzsabal Al-Turkman); ez azt jelentené, hogy az “iszlamista lázadóknak” már nem lenne közvetlen utánpótlási vonala Törökországból.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalják a török határ menti sávot Lattakia északi részén akkor kedvező helyzetbe fognak kerülni, hogy csapást mérjenek Dzsizr Al-Shughur kiemelt városára, amely már Idleb tartományban van.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑