Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 04. 20.

A szíriai katonák felszabadították a Damaszkuszhoz közeli Dumairt (videók)

2018. 04. 20.

A szíriai hadsereg csütörtökön felszabadították a Damaszkusztól melletti Dumair települését, miután egy erre vonatkozó megállapodás keretében az iszlamitákat az ország északi részébe evakuálták.

A fővárostól északkeletre fekvő település lakói az állami Al-Akhbariya hírcsatorna kamerái előtt rendezett győzelmi parádéval fogadták a kormányerőket. A felvételeken a civilek szíriai zászlókat lengettek, s vállukra emelték Rabie Dibét, az Ihbaríja helyszíni tudósítóját is, hangosan támogatva Bashar Al-Assad szíriai elnököt, miután a várost korábban ellenőrző 5000 iszlamista és családtagjaik utolsó csoportja is buszokon távozott Dumairből.

A Dzsaish Al-Iszlam terroristacsoport tagjait az észak-szíriai Dzsarabluszba evakuálják, a kelet-ghoutai Dumából elszállított társaikhoz hasonlóan. A szíriai kormányhadsereg szombat este közölte, hogy „teljesen felszabadította” a fővárostól keletre lévő Kelet-Ghouta térséget az iszlamisták uralma alól, és hogy a terroristák utolsó csoportja is elhagyta annak legnagyobb városát, Dumát.

A szíriai hadseregnek eddig már több Damaszkusz környéki területet sikerült fegyveres iszlamistacsoportoktól visszaszereznie a többi között evakuálási megállapodásokkal, amelyek értelmében szabad elvonulást biztosítanak az ellenzéki milíciák harcosainak és családtagjaiknak.

A terroristákat szállító buszok sorakoznak Dumair határában:

Az al-Vatan című kormánylap csütörtökön közölte, hogy a szíriai hadsereg két napot adott az Iszlám Állam terrorszervezetnek, hogy távozzon Damaszkusz déli külvárosaiból, különben hadműveletet indít ellene.

Ugyanakkor a kormányerők időközben lőni kezdték a főváros központjából nyolc kilométerre délre fekvő, dzsihadisták ellenőrizte Hajar Al-Aswad külvárosát, illetve a jarmuki palesztin menekülttábort.


A szír katonák körbezárták a terroristák egy csoportját Kadam negyedben:

A dzsihadisták 2015 óta ellenőrzésük alatt tartják a Damaszkusz déli részén fekvő jarmúki palesztin menekülttábor nagy részét, illetve Hajar Al-Aswad Tadamon és Kadam bizonyos területeit, és időről időre támadásokat indítottak onnan a hadsereg őrhelyei ellen.

A szíriai hadsereg a terroristák állásait lővi Jarmouk táborban:

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑