Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 24.

A szíriai kormányerők elfoglalták az Al-Ziwajkat-hegységet Északkelet-Lattakiában

2015. 11. 24.

A hétvége folyamán Észak-Lattakiában a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szuriji) teljesen az ellenőrzésük alá vonták az Al-Ziwajkat-hegységet miután kemény harcokat vívtak az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra), a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) Liwa Szukkur Al-Ghaab terrorszervezetekkel.

Az Al-Ziwajkat-hegység elfoglalásán kívül Észak-Lattakiában a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára előrenyomult a kiemelt fontosságú Al-Ziwajk városba miután ellenőrzése alá vonta a Ziwajk-magaslatot, ami a település felé nyúlik a Dzsabal Al-Turkmaniban.

A Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnya és a Nemzetvédelmi Erők meglepetésszerű offenzívát indítottak ezen a héten a Trukmani-hegységben, elfoglalták Deir Hanna, Al-Daghmashalijah településeket miközben északi irányba nyomulnak előre a török határ felé Lattakia tartományba.

A Szíriai Fegyveres Erők Turkmani-hegységben, Észak-Lattakiában elért jelentős területi nyereségeinek eredményeként a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fegyveresei kétségbeesetten kérnek segítséget Törökországban lévő szövetségeseiktől, hogy támogassák őket az előretörő szíriai kormányerők ellen, amelyek számos helyszínt foglaltak el ebben a hegyvidéki tartományban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑