Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 11.

A szíriai kormányerők folytatták a megszállók elleni műveleteket a Kurd-hegységben

2016. 01. 11.

Szombaton délután Lattakia tartomány északkeleti területén a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára szorosan együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással teljesen ellenőrzésük alá vontak három települést a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad) miután kemény harcot vívtak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű terrorszervezetek fegyvereseivel.

 Leith Fadel beszámolója

A Szíriai Köztársasági Gárda 103. dandára és szövetségesei felszabadították Kadin, Mughajrijah és Bindzsazi településeket, három hónap szünetet követően a Dzsabal Al-Akrad arcvonalon, a korábbi harcok a Turkmani-hegységben (Dzsabal-Turkman) zajlottak – közölte az almasdarnews.com.

Az említett falvak északkeletre fekszenek Salma stratégiai fontosságú városától Dzsabal Al-Akradban, amely ez egyik legjelentősebb körzetnek számít Lattakia tartomány északkeleti területén és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet megszálló fegyvereseinek az ellenőrzése alatt áll.

Ennek a három településnek az elfoglalásával a Szíriai Arab Hadsereg 103. dandára és szövetségesei (főleg az SSNP Forgószél Sólymai) kitartóan dolgoznak Salma kiemelt városa bekerítésén, ahogy két különböző irányból nyomulnak előre a Kurd-hegységben lévő arcvonalon.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. dandára és szövetségesei tegnap elfoglaltak számos települést a Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) északkeleti területén; ezzel a kormányerők előtt megnyílt az út, hogy ma reggel masszív támadásokat hajtsanak végre a stratégiai helyzetű Salma város körüli hegyes terepen.

A Szíriai Köztársasági Gárda 103. dandára szoros együttműködésben a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállás harcosaival ma reggel több rohamot hajtott végre Salma város nyugati oldalán, tűzcsapásokat mérve a legutóbb felszabadított Kadin falutól északra elterülő térségben.

Egy északkelet-lattakiai katonai forrás szerint a Szíriai Fegyveres Erők aknavető gránátok és sorozatvető rakéták sorozatainak kilövésével kezdték rohamukat Salma város nyugati oldalán, miközben a szövetséges Orosz Légierő több légicsapást hajtott végre, hogy megpuhítsa az “iszlamista felkelők” (értsd: vahabita terroristák) védelmi állásait.

Nagyon valószínűtlen, hogy a Szíriai Fegyveres Erők ma a nyugati oldalon törnek be Salma városba; azonban nyilvánvalóvá tették a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek fegyveresei számára, hogy hamarosan megtámadják ezt a stratégiai fontosságú települést.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑