Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 28.

A Szíriai Köztársasági Gárda 800. Ezrede megérkezett Aleppoba

2016. 08. 28.

Damaszkusz tartományból és a máshol nemzeti rendezés hatálya alá került körzetekből érkezik erősítés a Dél-Aleppot támadó vahhabita terrorszervezetek elleni harchoz.

Ezen kívül Darajjaból így 2500 katonát lehet átirányítani más frontvonalakra. Ők a 4. Gépesített Hadosztályhoz tartoznak. Bajtársaiknak a különleges erőkkel nagy szerepük volt az észak-aleppoi harcokban, Bani Zaid, Al-Lajramun kerületek, Al-Mallah és a Castello főútvonal elfoglalásában.

Gépesített egységeik feladata valószínűleg Délnyugat-Aleppoban folytatódik. Az 1070. számú lakónegyed déli részén, a Tüzérségi Bázisnál és az Al-Ramuszeh kerületben kell helyt állniuk.

A Szíriai Arab Hadsereg nagy “dzsihádista” támadást hárított el egy fontos dél-aleppoi magaslaton.

Aleppo, Szíria (szombat, 18:15) – A Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) terrorista koalíció megpróbálta áttörni a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalát a Tal Umm Kara nevű kulcsfontosságú magaslaton, miközben a vahhabita terroristák nagyszámú veszteségeket szenvedtek.

Az itt látható videón a vahhabita fegyveresek beszivárgási kísérletét rögzítették, amikor a hadsereg Tigris Alakulatai visszaverik a támadást.

Ez a vahhabita megszállók ötödik támadási kísérlete Tal Umm Kara ellen, amelyet a Szíriai Fegyveres Erők az utolsó hat nap során elhárítottak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, almasdarnews nyomán

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑