Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 13.

A Szíriai Köztársasági Gárda felszabadította Al-Rajhant. Dzsobar megtisztítása is közel

2014. 10. 13.

A Szíriai Köztársasági Gárda 105. gépesített dadár felszabadította Al-Rajhant és a környékbeli farmokat a stratégiailag nagyon fontos, vahabita fegyveresek által megszállt Douma város közelében, Damaszkusz tartományban ezen a héten.

Az Al-Rajhan körüli gazdaságok területét a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet tagjai használták, hogy innen támadják a Köztársasági Gárda állásait a térségben. Ennek elfoglalása után a vahabita fegyvereseknek nem lesz hová vissszavonulni Doumaból. Egy katonai forrás szerint 53 vahabita terrorista esett el az ütközetben és 26 másik súlyosan megsebesült.

A legutóbbi két nap folyamány Dzsobar városában megnövekedett a halálos áldozatok száma, amikor a Köztársasági Gárda fokozta a támadásokat a Dzsaish Al-Iszlam fegyveresei ellen három külön arcvonalon. A Szíriai Arab Hadsereg parancsnoksága a hadművelet vezetése során három fő irányra összpontosít Dzsobarban. Az elsődleges a keleti arcvonal a negyedtől keletre. Most a Köztársasági Gárda műveleteket kezdett Dzsobar nyugati felében a Dzsaish Al-Iszlam rejtekhelyei elleni támadással, miután felfedeztek egy kiterjedt alagutat, ami a negyed központjától a Zamalka hídig ér. A Köztársasági Gárda jelenleg arra törekedik, hogy elvágja a vahabiták utolsó utánpótlási vonalát nyugat Dzsobarban. Ez el vezethet ahhoz, hogy a városnegyedben maradt fegyveresek megadják magukat a Szíriai Arab Hadseregnek.

A Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet nagyon súlyos veszteségeket szenvedett a legutóbbi két nap folyamán, a Köztársasági Gárda és a Szíriai Légierő 70 főnél több fegyveresükkel végzett. Egy katonai forrás szerint a dezertőr Ahmad Abdel-Fatah Idrisz (alias Abu Szamer), aki a Szíriai Arab Hadsereg és hazája árulója meghalt a héten vívott harcokban sok más külföldi terroristával együtt. A Dzsaish Al-Iszlam három orvlövésze, akik a Köztársasági Gárdát tartották tűz alatt, szintén pokolra jutott Majszalun tér közelében lévő rejtekhelyükön.

A Dzsaish Al-Iszlam szervezet beazonosított fegyveresei, akik Dzsobarban haltak meg az alábbiak (angol átírásban):

1. Mohammad Kana’awass
2. Raatab Al-Sayyidawi
3. ‘Abdel-Lahaadi Al-‘Awaa
4. ‘Abdel-Rahman Al-Suleiman
5. Bilal Al-Sheikh Al-Qaseer
6. Sultan Nasser Al-Muslimiyyi (kuwaiti)
7. Jihaad Al-Ramali (jordániai)

Szíriai Arab Hadsereg facebook oldala

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑