Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 04. 19.

A terroristák egyik parancsnokával végzett a szíriai hadsereg

2020. 04. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg hosszú ideig figyelte az ellenséges csapatmozgásokat Al-Ankawi és Al-Ghaab települések közelében.

A Sputnik Arabic hírügynökség információi szerint a szíriai alakulatok a Hama kormányzóság észak-nyugati részén, az Al-Ghaab síkságon egy két gépjárműből és számos motorkerékpárból álló konvojt vettek észre, mellyel a terroristák fegyver és lőszer utánpótlást szállítottak a szíriai hadsereg ellen harcoló csapataiknak.

A szíriai hadsereg azonban rajtaütött a terroristák konvoján és megsemmisítette azok gépjárműveit. A ,,Fehér Sisakosok,, nevű terrorista csoporttól származó információk alapján a Sputnik hírügynökség megerősítette, hogy a támadásban a Hayat Tahrir Al-Sham terrorszervezet 7 tagja esett el, akiket a Jisr Al-Shughour kórházba szállítottak az akció után.

A helyi források szerint a támadás áldozatai között van Maher Kojak, akit sokak ,,TOW Sniper,, néven ismernek, és aki az amerikaiaktól kapott rakétákat kezelte. Az ő egysége korábban számos támadást hajtott végre a szíriai hadsereg páncélos egységei ellen.

Maher Kojak és alakulata az utóbbi években vált ismertté a Latakia és Hama kormányzóság területén, ahol az amerikaiaktól kapott rakétákkal vettek részt az ütközetekben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑