Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 03. 16.

A terrorizmus elleni harc egyszerűbb mint gondolnák

2017. 03. 16.

A Szíriában és Irakban dúló háború hadműveletei után jön egy eszmei háború, a hátrahagyott szektás ideológia legyőzésére. Nem csak a gyerekek között, hanem az egész társadalomban, ahol először is az ISIS és a vahhabizmus okozta szakadást és a támogatóit kell semlegesíteni.

Szerencsére Szíria lakosságának több mint 70 százaléka a kormányerők által ellenőrzött országrészekben él, ahol teljesen biztonságban vannak és még a szíriai lakosság legkonzervatívabb részének a fiai és lányai is a Szíriai Arab Fegyveres Erők állományában harcolnak a vahhabizmus ideológiája (és terjesztői) ellen, amelyet az ISIS terrorszervezet a sivatagi Szaúd-Arábia királyságából hozott magával.

Engedjék meg, hogy megosszunk a “Syrian Arab Army” oldal nevében pár dolgot az ISIS terroristákkal kapcsolatban. Fogságba ejtett ISIS terroristák egyáltalán nem hiszik, hogy a cselekedeteik rosszak. Tulajdonképpen dicsekednek a nemi erőszakkal, gyilkolással és terrorral, amit elkövettek.

Nem hiszik, hogy bármit megtettek volna nekik a könyveikből tanított dolgokon kívül, és nem meglepő, hogy ezek a dolgok mind egyenesen a vahhabizmusból erednek, Szaúd-Arábia állami ideológiájából (ami a vahhabita szekta tana), a vallásnak legszélsőségesebb módú értelmezése, amit a szaúdi iskolákban oktatnak.

Ha azt hiszik, hogy a terror ellen folyó háború bonyolult, akkor gondolják át újra.

Ez a vallás hamis és torz értelmezése, amely szerint ellenségnek számít mindenki, aki nem fogadja el tételeit és a hívei kötelességének tartja mások legyilkolását, még akkor is ha ugyanazt a vallást követik csak egyszerűen nem vahhabiták.

Habár ezek az ideológiák új jelenségek a szíriai és iraki társadalmaknak, a háború katonai műveleteinek befejezését követően teljesen ki lesznek irtva a társadalom szövetéből. Azonban hosszú küzdelem vár ránk a harctereken és a tantermekben egyaránt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑