Cadmus fordítás Cadmus
Kuvait

2015. 07. 04.

A terrortámadás után Kuvait blokkolja a szaúdi vahabita csatornák sugározását

2015. 07. 04.

Az öböl menti monarchia betiltja  azokat a  szaúdi csatornák sugározását amik a síiták ellen uszítanak.

Többet között a szalafista és vahabita eszméket terjesztő Wesal TV is tiltó listára került, mert műsoraiban a síiták  és keresztények elpusztítására buzdítja az embereket.

Múlthéten történt, hogy a kuvaiti Imán Szadek mecsetben egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát ahol  huszonhat ember vesztette életét és 262 ember sérült meg Később kiderült, hogy az elkövető szaúdi állampolgár volt.

Képgaléria a merényletről (+18):

.

Kuvait az elmúlt időszakban egyre jobban próbál távolodni szaúdi szomszédjától. Számos kuvaiti politikus például felvetette annak a lehetőségét, hogy szembemenve az öbölmenti arab országok Szíriához füzödő viszonyához, újra feveszi Damaszkusszal a diplomáciai kapcsolatot. Magának a kuvaiti államnak is egyre nagyobb problémái akadtak Szaúd-Arábiával, aki kihasználva erőfölényét nagyobb arányban akarja kitermelni a két ország közös olajmezőit.

A szaúdi vezetés a médiumokon keresztül sugárzott műsorokkal akarja fanatizálni a térség muszlimijait. Hogyha Rijad érdekét valamelyik vezető megsérti akkor, a szaúdiak aktivizálni tudják az iszlamista sejtjeiket akik terrormerényletekkel fogják sakkban tartani az adott ország vezetőit.

Az efféle csatornák és műsorok már a szaúdi tájékoztatási miniszter gyomra se bírt, aki le akarta állítani a Wesal Tv sugárzását, ám a hír hallatán  Salman Szaúd-Arábia királya gyorsan leváltotta miniszterét.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑